Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Jesús Fierro demana un debat 'serè' sobre el futur dels Consells Comarcals

Jesús Fierro demana un debat 'serè' sobre el futur dels Consells Comarcals

El president de l'Alt Urgell reivindica la tasca de suport envers els petits municipis El pressupost de l'ens pel 2012, que es redueix un 17%, té com a objectiu el manteniment de serveis, l'atenció a les persones i l'ajut als emprenedors
Consell Comarcal - Pérez, Fierro i Camps
16/02/2012 12:44

El president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Jesús Fierro, demana un debat "serè" sobre el futur dels consells comarcals a Catalunya. El dirigent alturgellenc ha reivindicat en la presentació dels pressupostos del 2012, "la tasca de suport als municipis i la voluntat de servei d'aquests ens", dels quals se'n planteja la supressió.

Fierro ha lamentat que s'hagi fet "demagògia" sobre el seu funcionament  i s'hagi optat "per generalitzar", quan realment "no tenen res a veure les funcions que duu a terme aquesta administració a l'àrea metropolitana que al Pirineu, per exemple". I ha estat contundent: "L'error inicial va ser 'el cafè per a tots'".

El president alturgellenc espera que la nova llei de Governs Locals defineixi la tasca dels consells i els doni continuïtat. "Ara més que mai, en una situació econòmica difícil, som imprescindibles perquè els petits municipis tirin endavant", ha subratllat.

En aquest sentit, s'ha mostrat convençut que és important garantir l'existència dels ens comarcals com a institució bàsica per al territori en àmbits com l'assessorament tècnic o jurídic. "No tenir consells seria com l'amputació d'una artèria vital", ha asseverat. Finalment, ha afegit: "Si es vol, a partir d'aquí es pot obrir el debat sobre l'elecció dels seus membres, però en cap cas qüestionar la seva utilitat a casa nostra".

Reducció del pressupost 2012

El president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Jesús Fierro, acompanyat del responsable de l'àrea de finances, Ricard Pérez, i la gerent de l'ens, Sara Camps, ha presentat aquest dijous en roda de premsa els pressupostos comarcals per al 2012, que s'han vist reduïts en un 16,72% en relació amb l'any passat.

Fierro ha resumit el contingut dels comptes, que ascendeixen a 8.578.822,54 euros, en tres eixos de treball: el manteniment de serveis als ajuntaments sense cap increment de taxes ni aportacions; la priorització d'accions destinades a la reactivació econòmica; i actuacions de suport i atenció a les persones.

El responsable de l’àrea de finances, el vicepresident Ricard Pérez, ha explicat que el document pressupostari s'ajusta "a la realitat econòmica i competencial del consell". Així, ha destacat "una política continuista i un control extrem de la despesa de funcionament per mantenir una estructura com l'actual, ben dimensionada".

Pérez ha assenyalat que tot i la reducció pressupostària, es mantindran tots els serveis tècnics prestats als ajuntaments, "amb la novetat de la creació d’una nova plaça de secretaria i intervenció, per atendre els ajuntaments més petits de la comarca". Malgrat aquesta incorporació, el capítol de personal preveu una reducció del 5%, després que l'any passat s'escurcés més d'un 17%.

Pel que fa al capítol d'inversions, pateix una davallada del 77,7% a causa de la disminució dels ingressos provinents d'altres administracions (-33,94%). Entre el projectes més rellevants, la gerent del Consell Comarcal, Sara Camps, ha destacat la millora de la xarxa de camins, la posada en ple funcionament del Centre Empresarial i Tecnològic, el manteniment de tots els programes del consorci d’atenció a les persones, l’impuls a l'ampliació de la xarxa de banda ampla i la planta de biomassa.

El pressupost del Consell Comarcal 2012 està pendent encara del tancament de diversos convenis que finalitzaven aquest any. Segons s'ha indicat, caldrà fer enguany un esforç "en la recerca de finançaments".

Mostrar formulari de contacte