Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Jesús Fierro repetirà com a president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell

Jesús Fierro repetirà com a president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell

Els consells comarcals de l'Alt Pirineu i Aran es constitueixen aquest dissabte, 9 de juliol A la Cerdanya, Ramon Moliner (CIU) ha rellevat el socialista Esteve Maurell

08/07/2011 11:35

Els consells comarcals sorgits de les eleccions del 22-M s'han començat a constituir aquest dijous. Fins al 22 de juliol, amb un mapa comarcal que mostra un domini majoritari de CiU, es configuraran els nous governs d'aquests ens supramunicipals a Catalunya.

A l'Alt Pirineu està previst que se celebri els actes formals de constitució de les corporacions aquest dissabte, tot i que ahir dijous ja es va dur a terme el ple al Consell Comarcal de la Cerdanya, que pertany a la demarcació de Girona. Passa a ser nou president  Ramon Moliner, de CIU, alcalde d'Alp i exgerent de l'ens.

Moliner relleva del càrrec el socialista Esteve Maurell. Fruit dels resultats de les últimes eleccions municipals, CiU té 12 dels 19 consellers comarcals. La resta se'ls reparteixen Endavant Cerdanya (4); el Partit dels Socialistes de Catalunya (2) i Esquerra Republicana de Catalunya (1).

Diferents dates de constitució segons la demarcació

Els primers consells comarcals que s'han constituït són els del Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i les comarques gironines. L'excepció serà el Consell Comarcal del Gironès, que haurà d'esperar fins al 25 o 27 de juliol a causa del recurs que ERC va presentar a l'Ajuntament de Girona perquè es fes un recompte de resultats, que també va retardar la constitució de l'Ajuntament.

Aquest dissabte, 9 de juliol, també es constituiran els consells comarcals de les comarques de Ponent, mentre que els de l'àmbit metropolità i les comarques centrals no ho faran fins el 22 de juliol, a excepció del Solsonès, que pertany administrativament a la demarcació de Lleida i també es constituirà el 9 de juliol.

Hegemonia de CIU al Pirineu


A l'Alt Urgell repetirà amb tota probabitat Jesús Fierro (CIU) com a president. Aquesta vegada el consell alturgellenc serà governat per una majoria absoluta de la federació nacionalista, ja que en el passat mandat hi havia un pacte amb ERC.

L'ACN també avança que CiU recupera el Consell Comarcal del Pallars Sobirà després que el passat mandat fos governat per un tripartit de PSC, ERC i ICV presidit pel socialista Xavier Ribera. Ara, l'alcalde de Sort, Llàtzer Sibís, en serà el president amb majoria absoluta.

Al Pallars Jussà, CiU es manté al govern comarcal gràcies a un pacte amb ERC. El nacionalista i cap de l'oposició a Tremp, Joan Ubach, substituirà el també nacionalista Xavier Pont a la presidència.

L'única comarca que queda pendent per determinar-ne el govern del consell comarcal és l'Alta Ribagorça. Això no obstant, tot apunta que la presidència l'ocuparà CiU, tot i que haurà de pactar per aconseguir-la. De moment, encara no han transcendit noms. La darrera legislatura el govern el va ostentar el PSC amb l'alcalde de la Vall de Boí, Joan Peralada, a la presidència.

Segons informa el diari Segre, la direcció de CIU proposarà com a president un dels seus regidors al Pont de Suert, Josep Antoni Troguet. La formació es reuneix avui amb el PSC per intentar un govern sociovergent, malgrat que encara no hi ha acord.

  • Jesús Fierro (15.02.10)
    Jesús Fierro (15.02.10)
  • Consell Comarcal de la Cerdanya - Constitució 2011
    Consell Comarcal de la Cerdanya - Constitució 2011

Mostrar formulari de contacte