Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Jesús Fierro, nou director general de Polítiques de Muntanya de la Generalitat

Jesús Fierro, nou director general de Polítiques de Muntanya de la Generalitat

L'expresident del Consell Comarcal de l'Alt Urgell i ex tinent d'alcalde de la Seu pren el relleu d'Albert Alins. Entre els principals reptes que es marca hi ha la implantació efectiva de la nova Llei de Muntanya per millorar infraestructures i serveis de les comarques pirinenques
Jesús Fierro, en la seva última etapa com a tinent d'alcalde de la Seu d'Urgell (Foto: arxiu)
21/12/2021 14:31

L'urgellenc Jesús Fierro serà el nou director general de Polítiques de Muntanya i de Litoral de la Generalitat de Catalunya. El nomenament l'ha anunciat aquest dimarts el Govern, en el marc de la sessió del Consell Executiu. L'expresident del Consell Comarcal de l'Alt Urgell i ex tinent d'alcalde de la Seu rellevarà un altre representant pirinenc com és l'exalcalde del Pont de Suert, Albert Alins, que ha dirigit aquesta àrea al llarg dels darrers cinc anys.

Consultat per RàdioSeu, Jesús Fierro ha rebut la notícia com "un repte, encara més tenint en compte que Albert Alins ha deixat el llistó molt alt", però es mostra "molt il·lusionat" perquè considera que "actualment les zones de muntanya, i el Pirineu, tenen reptes molt importants i cal prémer l'accelerador perquè tirin endavant, després de molts anys aturats en temes com ara els camins". Un altre dels objectius que Fierro ja s'ha marcat és el desenvolupament de la nova Llei de Muntanya, que creu que "ha d'anar més enllà" i "crear oportunitats".

El polític urgellenc espera aportar a la Direcció General la seva experiència en la política local i territorial. En tot cas, ho vol afrontar amb una "visió de conjunt de les zones de muntanya" i amb la idea "que hi hagi un equilibri cada com més gran amb les zones més poblades, en aspectes com ara sanitat, infraestructures, comunicacions i ensenyament".

En aquest sentit, Fierro ha recordat que actualment ja havia abandonat la política activa i que no estava convençut de tornar-s'hi a implicar, però que allò que l'ha motivat a tornar és la possibilitat de donar contingut a la Llei de Muntanya -que és gestionada directament la DG de Polítiques de Muntanya- i que serveix, a efectes pràctics, per millorar la qualitat de vida d'aquestes comarques, tal com ja es va fer amb la primera llei, que es va centrar especialment en la modernització d'infraestructures. Ara, considera que aquesta necessitat ja està més coberta i que cal avançar en d'altres, sobretot pel que fa a accés a les noves tecnologies. I conclou que si això s'aconsegueix "no serà un èxit personal sinó col·lectiu, de tot el territori".

Jesús Fierro i Rugall, nascut a Tremp l'any 1961, havia treballat com a director de banca i ha estat un dels regidors amb més trajectòria a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, del qual va esdevenir-ne el primer tinent d'alcalde l'any 2003. Un càrrec que va mantenir fins al 2019, quan va retirar-se de la política local. Paral·lelament, entre 2007 i 2019 va ser president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, institució de la qual ja n'havia estat conseller comarcal des de l'any 1991. També ha exercit com a diputat provincial, en representació de l'Alt Urgell, a la Diputació de Lleida. Fora de l'àmbit polític, Fierro havia estat tècnic i directiu de la junta de l'AE Sedis Bàsquet.

Mostrar formulari de contacte