Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Joan Graell, finalista del Premi Literari Miquel Arimany

Joan Graell, finalista del Premi Literari Miquel Arimany

L'escriptor alturgellenc ha presentat al certamen el conte 'Píndar, el llegidor'. El guanyador recollirà el guardó el 6 d'octubre a les Masies de Roda

Joan Graell, finalista del Premi Literari Miquel Arimany
Joan Graell, finalista del Premi Literari Miquel Arimany
30/07/2018 18:05

L'escriptor i poeta Joan Graell Piqué ha estat escollit com un dels finalistes del Premi Literari Miquel Arimany 2018 de narrativa, que concedeix l'Ajuntament de les Masies de Roda. El lliurament del guardó es farà el 6 d'octubre a la Sala Polivalent d'aquest municipi osonenc.

L'autor alturgellenc ha entrat en aquesta fase deliberativa amb el seu conte titulat Píndar, el llegidor. Graell ha estat seleccionat juntament amb catorzes escriptors més, d'arreu de Catalunya, que havien presentat a aquest certamen els seus treballs inèdits. Entre aquests també hi ha el sabadellenc Blai Felip, guanyador adult de l'edició d'enguany del Premi Joles Sennell de contes infantils, que organitzen RàdioSeu i la Biblioteca Sant Agustí. Felip ha presentat a aquest certamen el text Carril.

La resta de finalista són: Joan Adell (Blanes); Teresa Barba (Barcelona), Magda Bistriceanu (Montfullà), Elies Campmany (Olesa de Montserrat), Albert Canadell (Montesquiu), Montserrat Carbó (Sabadell), Joan Company (Barcelona), Àngel Fabregat (Belianes), Jaume Gispert (Girona), Lluís Hernàndez (Palafolls), Eva Moreno (Molins de Rei), Robert Siscart (Sabadell) i Carme Via (Sant Vicenç dels Horts).

Aquest premi recorda l'escriptor i editor Miquel Arimany i Coma (1920-1996), fundador de l'Editorial Arimany, que durant la dictadura franquista va impulsar el Diccionari Català General i diversos manuals d'aprenentatge del català. També va escriure diversos llibres d'assaig, novel·la i poesia, va traduir al català obres d'autors com ara Oscar Wilde i Paul Valéry i va col·laborar en diversos mitjans com ara Avui, El Punt, La Vanguardia, El Correo Catalán i Ràdio 4. L'any 1984 va rebre la Creu de Sant Jordi.

Mostrar formulari de contacte