Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Joan Graell publica “Aiguafoc”, el seu nou poemari

Joan Graell publica “Aiguafoc”, el seu nou poemari

L’obra, amb il·lustracions de Ramon Berga, es presenta aquest dijous, a les 8 del vespre, al Consell Comarcal de l’Alt Urgell

El poeta Joan Graell (Foto: Consell Comarcal de l'Alt Urgell)
El poeta Joan Graell (Foto: Consell Comarcal de l'Alt Urgell)
19/07/2016 12:30

El poeta Joan Graell presenta aquest dijous a la Seu d’Urgell la seva darrera creació, Aiguafoc, editada per Salòria amb il·lustracions de Ramon Berga. L’acte tindrà lloc a les 8 del vespre al Consell Comarcal de l’Alt Urgell i comptarà amb la intervenció dels autors i del també escriptor Isidre Domenjó.

L'obra, que porta per subtítol Bancal, roca, faune, és una aproximació poètica a la muntanya des de dues perspectives: la de la imatge i la de la paraula. Hi ha il.lustracions, poemes curts, poemes llargs i textos en prosa poètica.

El camí que Joan Graell i Ramon Berga han recorregut per crear Aiguafoc no ha estat una excursió típica per valls, cims, boscos, fonts, coves i rius, sinó "una experiència totalment diferent, com un viatge a l’inrevés", en què no s’han allunyat gaire de l’espai on treballen "i ha estat la muntanya la que se’ls ha apropat i s’ha manifestat davant els seus sentits (el sisè inclòs), com un corpus poètic, espiritual i artístic".

En el pròleg d'Aiguafoc, el poeta Vicenç Llorca afirma que, amb aquesta obra, Joan Graell “emprèn el rumb cap a una poesia de la revelació, on l’important és l’expressió d’una ànima que es reconeix a mesura que avança per boscos i bancals, camins i arbres, ocells i faunes cap als dominis de la metàfora poètica”. Per la seva part, Martí Sales, afegeix en l’epíleg que el vers del poeta alturgellenc és "el vincle que beu del sotabosc de l’entorn i de les seves cabòries per poder tirar amunt i fer-se flor, poema”.

Accés al tràiler de presentació del llibre: https://youtu.be/OR7VdFSb5HA

Mostrar formulari de contacte