Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Joan Llobera, nou regidor de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell

Joan Llobera, nou regidor de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell

Assumeix les regidories de Joventut, Participació Ciutadana, Innovació Tecnològica i Barris. Aprovades en el ple modificacions econòmiques, de la plantilla orgànica i de diverses ordenances per adaptar-les al context de la COVID-19

Joan Llobera amb l'alcalde de la Seu, Jordi Fàbrega (Foto: Ajuntament de la Seu)
Joan Llobera amb l'alcalde de la Seu, Jordi Fàbrega (Foto: Ajuntament de la Seu)
14/07/2020 15:05

Durant el ple ordinari del mes de juliol de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell s'ha dut a terme la presa de possessió de Joan Llobera (Junts per la Seu) com a nou regidor de la corporació municipal. Llobera pren el relleu de Xavier Estival, que va renunciar a la seva acta en la darrera sessió plenària per motius professionals.

Llobera s'incorpora al govern municipal del consistori urgellenc assumint les regidories de Joventut, Participació Ciutadana, Innovació Tecnològica i Barris. En aquest sentit, s'ha mostrat "molt il·lusionat" i "amb moltes ganes de treballar per la Seu d'Urgell".

En el plenari d'aquest mes de juliol també s'ha aprovat un canvi de destí de préstec i un expedient de modificació de crèdit, en què es contempla destinar 13.000 euros que no es van gastar en la plaça de l'Arbre de Castellciutat a la compra d'un generador elèctric per a la brigada municipal i el desplaçament dels nous urinaris a la plaça de Joan Sansa. Els canvis també inclouen la instal·lació d'una nova exposició a l'Espai Ermengol i les connexions d'Internet d'escolars i alumnes del PTT durant la pandèmia.

Aquests punts van rebre el suport de l'equip de govern (Junts per la Seu i ERC), l'abstenció de la CUP - per coherència en no haver votat a favor del pressupost- i el vot contrari de Compromís X la Seu, que va criticar de forma especial la inversió en els lavabos públics. "És un exemple de com es malbaraten els diners", va indicar el portaveu del grup, Joan Barrera.

Altres punts que es van aprovar van ser la modificació de la plantilla orgànica -només amb l'abstenció de la CUP- i l'adaptació de diverses ordenances vinculades amb serveis municipals en el cas de detectar-se malalts de COVID-19, un punt que va tenir suport unànime de tots els partits. També es van modificar complements econòmics de la cap de la brigada d'obres, la tècnica d'Educació i la tècnica de Promoció Econòmica, en base a un estudi municipal de llocs de treball. En aquest punt, la regidora de compromís Carlota Valls va afirmar que el seu grup recolzarà "totes les actuacions que vagin encaminades a actualitzar les retribucions que pertoquen als llocs de treball així com el reconeixement de les responsabilitat reals que assumeix el personal".

La regidora va aprofitar per recordar a l’equip de govern que, per altra banda, "cal treballar per contenir l’augment desmesurat de personal dels últims anys, per oferir estabilitat als treballadors, per abandonar la pràctica de contractacions irregulars, per evitar el traspàs de personal a altres organismes i per dotar a l’ajuntament d’una estructura organitzativa flexible i eficaç adaptada als nous temps i a les noves necessitats".

Finalment, el ple va aprovar la modificació del Pla Estratègic de Subvencions 2018-2020 per poder tirar endavant els ajuts per la crisi del coronavirus i es va donar el vistiplau inicial a una modificació tècnica del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) a la plaça de Soldevila.

Mostrar formulari de contacte