Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Joana Ortega es compromet a activar abans de finals d'any la tramitació parlamentària de la llei aranesa

Joana Ortega es compromet a activar abans de finals d'any la tramitació parlamentària de la llei aranesa

13/07/2011 17:54

La Generalitat de Catalunya s'ha compromès amb el Consel Generau d'Aran a posar el "comptador a zero" dels deutes pendents durant els pròxims dos anys. Així ho ha manifestat la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, després d'una trobada aquest dimecres amb el nou síndic aranès, Carles Barrera.

El Govern farà efectiu el pagament dels 4 MEUR pendents del 2010 i dels 10 MEUR que falten del pressupost d'aquest any (un pressupost de 20 MEUR) entre aquest any i el següent. A més, s'ha acordat activar el tràmit parlamentari de la Llei de l'Aran a partir de la tardor. Barrera ha agraït la "generositat política" manifestada per la vicepresidenta a l'hora d'entendre el "fet diferencial" de la Val d'Aran.

Després de la trobada d'aquest dimecres entre la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, i el nou síndic d'Aran, Carles Barrera, Ortega ha manifestat la necessitat que la comissió bilateral entre el Govern de la Generalitat i el Consell d'Aran sigui "el més efectiva possible" i ha manifestat la "màxima voluntat" per plasmar en acords les prioritats de la Val d'Aran.

Pel que fa a la Llei d'Aran, Ortega ha afirmat que en la trobada formal de la Comissió Bilateral del pròxim setembre es plantejarà el calendari i el desplegament parlamentari que ha de seguir la llei. Barrera ha recordat que el fet que la llei entrés a tràmit parlamentari a la tardor és un compromís del president.

Mostrar formulari de contacte