Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Jordi Fàbrega coordina la ponència de Política Municipal de Junts per Catalunya

Jordi Fàbrega coordina la ponència de Política Municipal de Junts per Catalunya

El vicealcalde de la Seu d'Urgell ha intervingut al congrés nacional de la formació, que ha aprovat aquesta proposta per unanimitat. El document vol consolidar JxCat com a "força municipalista" de cara a les eleccions de l'any vinent

20/07/2022 13:35

El vicealcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega, ha intervingut aquest cap de setmana passat al segon congrés nacional de Junts per Catalunya, que s'ha celebrat al recinte de la Farga de l'Hospitalet de Llobregat. Fàbrega ha estat l'encarregat de dirigir i presentar una de les quatre ponències que se sotmetien a debat de la militància, concretament de la Política Municipal, que es va aprovar pràcticament de manera unànime.

Segons ha manifestat Jordi Fàbrega, aquesta ponència "és un molt bon full de ruta per fer de JxCat la força municipalista de la solvència, les oportunitats i la independència". L'aprovació per unanimitat va ser possible gràcies a la incorporació de bona part de les esmenes proposades (el 65% del total), fruit de la recerca de consens entre els membres del partit. Concretament, en el debat hi han participat 205 delegats que han aportat 179 esmenes.

El també diputat al Parlament s'ha mostrat satisfet de la feina feta i ha agraït el suport rebut, com també la feina de les altres persones que han participat en l'elaboració del document: Isidre Sierra (alcalde de Sant Climent de Llobregat), Anna Feliu (alcaldessa de l'Albi i diputada al Parlament), Maite Selva (alcaldessa de Begur i també diputada), David Saldoni (diputat i regidor de Sallent) i la politòloga berguedana Júlia Francàs, professora de la UB i de la Facultat de Comunicació Blanquerna. El debat ha estat presidit per Blanca Albà, tinent d'alcalde de Vilanova i la Geltrú. Del treball fet, Isidre Sierra n'ha destacat que han buscat "el consens i les aliances, l'orgull de les diferències, la potenciació de la transversalitat i finalment la unanimitat per fer de Junts l'eina per aconseguir el millor futur de Catalunya".

Al congrés hi han participat d'altres representants de JxCat a l'Alt Pirineu i Aran. Entre ells, la diputada pallaresa i regidora d'Isona i Conca Dellà, Jeannine Abella; el delegat territorial del Govern i regidor d'Oliana, Ricard Pérez; l'alcalde de Ger, Alfons Casamajó; i la coordinadora de la formació a la Cerdanya, Glòria Rigola. A més de la de Política Municipal, al congrés s'han aprovat tres ponències més: la Ponència Política (dirigida per Aleix Sarri i acordada igualment per unanimitat), l'Organitzativa (amb un 90% de vots favorables) i la Sectorial, amb el 99% de suport.

Pel que fa al vessant purament polític, al llarg del cap de setmana des de Junts han volgut posar l'accent en el seu objectiu d'avançar per assolir la independència de Catalunya i, per aquest motiu, ha qüestionat la utilitat de l'actual taula de diàleg amb l'Estat espanyol. Al respecte, el secretari general del partit, Jordi Turull, ha manifestat que "ja n’hi ha prou de veure-les venir i d’estat pendents de Madrid", perquè "amb l’aprenentatge de l’1-O" cal anar "a la nostra". El també exconseller, vinculat al poble alturgellenc de Josa de Cadí, hi ha afegit que ara l'opció tant de la formació com del país ha de ser "independència o independència".

  • Intervenció de Jordi Fàbrega al segon Congrés de Junts per Catalunya (Foto: JxCat)
    Intervenció de Jordi Fàbrega al segon Congrés de Junts per Catalunya (Foto: JxCat)
  • Representants de Junts per l'Alt Pirineu i Aran, al congrés nacional de la formació (Foto: JxCat)
    Representants de Junts per l'Alt Pirineu i Aran, al congrés nacional de la formació (Foto: JxCat)

Mostrar formulari de contacte