Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Jordi Pujol ratifica a la Seu que participarà a la cadena humana de l'11 de setembre

Jordi Pujol ratifica a la Seu que participarà a la cadena humana de l'11 de setembre

L'expresident de la Generalitat defensa la necessitat de separar-se d'Espanya "sense enfrontaments ni menyspreu" El polític convergent ha presentat aquest dimecres a la sala de la Immaculada el llibre "El caminant davant del congost"

Jordi Pujol - Presentació Llibre 2013
Jordi Pujol - Presentació Llibre 2013
07/08/2013 19:13

L'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, ha ratificat aquest dimecres a la Seu d'Urgell que participarà a la cadena humana de l'11 de setembre per reclamar la celebració d'una consulta d'autodeterminació i reivindicar la independència de Catalunya.

Jordi Pujol formarà així part de la 'Via Catalana', impulsada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), una iniciativa que pretén unir Alcanar i la Jonquera, i que ja compta amb més de 300.000 persones inscrites. El polític convergent estarà present en el tram de la N-340 del Perelló (Baix Ebre).

Precisament, l'expresident de la Generalitat ha presentat aquest dimecres a la Seu el seu darrer llibre, El caminant davant del congost, en el que expressa la necessitat de, "pacíficament, sense enfrontaments, menyspreu ni rebuig" separar-se de l'Estat espanyol. Pujol argumenta que, després d'un camí de concòrdia, s'ha arribat a "un congost" que cal superar. Així, opina que la independència és "una resposta inequívoca a l'ofensiva dels últims anys en contra de la personalitat pròpia de Catalunya i la pèrdua d'autogovern".

La presentació de El caminant davant del congost ha omplert la sala de la Immaculada. L'acte ha estat introduït per l'alcalde de la Seu i diputat de CiU, Albert Batalla, que ha fet referència al "viatge" de Jordi Pujol des de la transició fins a l'actualitat. "Ara el país busca un camí propi que li permeti garantir l'estat del benestar present i futur", ha indicat.

L'expresident té previst assistir aquesta nit a la representació del Retaule de Sant Ermengol.

Mostrar formulari de contacte