Jornada de 'networking' a Adrall entre formatgers del Pirineu i cuiners del col·lectiu Slow Food
Els professionals han compartit experiències i han presentat creacions amb presència del formatge. La trobada s'ha fet aquest dilluns a l'Espai de Tast de Mas d'Eroles
Una cinquantena de cuiners i artesans s'han trobat aquest dilluns a Adrall per a la jornada de networking i d'intercanvi entre el col·lectiu de restauradors Slow Food Catalunya i els formatgers del Pirineu. La reunió s'ha fet a l'Espai de Tast de Mas d’Eroles.
Després d’una xerrada de l’amfitrió, cuiner i restaurador Salvador Maura, els formatgers assistents han parlat dels seus productes i del seu lligam amb el territori i han ofert un tast. Tot seguit, sis dels cuiners del col·lectiu Slow Food han elaborat sis plats amb sis formatges per als més de 50 assistents.
Concretament, en la jornada hi han presentat les seves creacions. Jordi Limon, del restaurant Somorrostro de Barcelona, ha presentat un tatin de carbassa amb formatge Roques Blanques del Molí de Ger. Sergi Ortiz, del restaurant Antic Forn de Cervera, ha fet un brioix xinès farcit de formatge blau del Mas d’Eroles, tomàquet d’estiu i sisho. Carme Picas, del restaurant Ginjoler de Sant Feliu de Guíxols, ha cuinat pebrat d’Ossera amb salmorejo, tomàquet rostit i figues. Xavier Fabra, del restaurant Quintaforca de Nulles (Alt Camp), ha ofert una tartiflette de formatge de cabra, patata i papada confitada de porc. Marcel Cardona, del restaurant Cal Fuster de Viver i Serrateix (Berguedà), ha optat per un caneló de carbassó amb mousse de formatge Baridà i pesto. I finalment, Salvador Maura, de l’Espai de Tast Mas d’Eroles d’Adrall (Alt Urgell), un gelat de fogassa amb pera, gengibre i mel.
En acabar la jornada, tots els assistents han manifestat la seva satisfacció per la trobada, que pot ser la base de futures col·laboracions per potenciar la presència del formatge artesà del Pirineu en les seves cartes.