Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Josa i Tuixent participa a la proposta cicloturista Tour du Lord

Josa i Tuixent participa a la proposta cicloturista Tour du Lord

La ruta vol promocionar l'entorn de la Vall de Lord mitjançant set etapes de carretera i dues de BTT, que es poden fer fins al 15 de setembre en les dates que es vulgui escollir. La inscripció és gratuïta i l'únic requisit és fer despesa en establiments de la zona
Tuixent
01/07/2021 14:10

Josa i Tuixent participa per segon any consecutiu en l'organització del Tour du Lord, una proposta cicloturista creada per donar a conèixer als aficionats al ciclisme el potencial de la Vall de Lord i del seu entorn, el qual inclou aquest municipi de l'Alt Urgell. Els ciclistes hi poden participar de forma gratuïta i l'únic que se'ls demana a canvi és que durant la seva estada facin despesa al comerç local. La ruta també té un vessant solidari.

El Tour du Lord el van idear dos amics i va néixer l’any passat per donar suport als seus veïns, propietaris de petites empreses, que van patir i segueixen patint els efectes derivats de la crisi sanitària. A nivell purament esportiu, consta de 7 etapes amb bicicleta de carretera. També hi ha la versió de muntanya, que consisteix en 2 etapes versió BTT i 2 etapes versió Gravel. Les tres modalitats compten amb un circuit “pepin” i un circuit “easy”, per poder arribar a tots els nivells.

Els ciclistes poden participar en les etapes que vulguin i quan vulguin, tot i que l’objectiu final és incentivar que el màxim nombre de persones participin en la totalitat de les 7 etapes de carretera i en les 2 de la versió de muntanya. Els impulsors defensen que la Vall de Lord és "un paradís ciclista" i volen que tothom en conegui l'ampli ventall de possibilitats. El segon objectiu és donar suport al comerç i empreses locals per ajudar a superar la crisi de la COVID-19.

El Tour du Lord té el seu centre neuràlgic a Sant Llorenç de Morunys, des d'on surten les diverses etapes, que discorren majoritàriament per la Vall de lord i la resta del Solsonès però que també s'endinsen en municipis de comarques veïnes, com és el cas de Josa i Tuixent. En la primera edició, al 2020, la primera etapa anava de Solsona a Cardona. Les sis etapes restants tenen inici i final a Sant Llorenç.

Els ciclistes disposen de 4 mesos per completar les etapes proposades. El termini, concretament, va començar el 15 de maig passat i finalitzarà el 15 de setembre. Els participants es poden beneficiar de “premis” i accions en col·laboració amb establiments locals. A banda de consumir als comerços de la zona, es proposa als participants penjar una història a Instagram amb el producte o servei amb què hagin col·laborat. L'any passat, per aquest mitjà, els ciclistes van fer una despesa mitjana de més de 25 euros per etapa, amb la qual cosa van generar una despesa directa d'uns 45.000 euros a l'economia local. Enguany aspiren a arribar als 120.000 euros.

La proposta també inclou un 'Passaport' de 24 pàgines que inclou mapes, perfils altimètrics, segments per poder participar a la Grand Final i informacions de les etapes. Els participants poden anar segellant el passaport a mesura que vagin completant el repte i, a més a més, hi trobaran una petita guia amb els “Doping points”, que són els bars, restaurant o establiments d’alimentació on parar a recuperar forces durant la ruta. Per cada etapa segellada, els participants obtindran un obsequi. Cada etapa dins el passaport té un codi QR que redirigeix a un 'Road Book' detallat amb més informacions sobre l'etapa, indicacions, perfil detallat i punts d’interès sobre el territori.

Atesa la gran demanda de l’any passat, aquesta edició s'ha creat un mallot que ha tingut una gran acollida. Se n'ha distribuït més de 1.000 unitats arreu del territori. L’edició anterior, els comerços i empreses locals van col·laborar de manera important per poder oferir als participants diferents premis i sortejos per valor de 2.500€.

Mostrar formulari de contacte