Sou a: Inici / Notícies / Josep Antoni Hermida, campió del Món de BTT

Josep Antoni Hermida, campió del Món de BTT

El ciclista ceretà culmina un extens palmarès amb l'últim gran títol que li faltava Anteriorment ha estat tres cops campió d'Europa i va obtenir la medalla de plata a Atenes 2004

Josep Antoni Hermida
06/09/2010 09:47

Josep Antoni Hermida és el nou campió del món de BTT. El ciclista ceretà ha culminat un extens palmarès amb l'últim gran títol que li faltava i el més important del ciclisme de muntanya.

Hermida ha aconseguit el Mundial aquest diumenge a la matinada a la localitat de Mont-Sainte-Anne, al Québec. El puigcerdanès, que acaba de complir 32 anys, va fer una exhibició de força i veterania, va anar avançant els rivals i va protagonitzar una última escapada que li va permetre guanyar la prova amb un temps d'1 hora 52 minuts i 26 segons, 29 segons per davant del sotscampió, el txec Jaroslav Kulhavy, i a més d'un minut del sud-africà Burry Stander. El gran rival històric d'Hermida, el francès Julien Absalon, es va haver de conformar amb un cinquè lloc. Absalon ha estat quatre vegades campió del món.

El mundial se suma a d'altres títols importants obtinguts per l'esportista ceretà, com ara la medalla de plata a Atenes 2004 i tres Campionats d'Europa. A més a més, ja havia estat campió del Món junior, el 1996 a Cairns (Austràlia), i sub-23 l'any 2000, a Sierra Nevada.

L'èxit d'Hermida ha estat clau perquè, de passada, l'equip espanyol hagi guanyat el títol per equips, ja que Carlos Coloma va acabar sisè; i Iván Álvarez, desè. En la classificació femenina, la mallorquina Marga Fullana va haver de conformar-se amb la 27a plaça, a 12 minuts i 33 segons de la guanyadora, la polonesa Maja Wloszczowska, que va obtenir un registre d'1h 48' 21".