Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Josep Maria Mainat inaugurarà la Universitat d'Estiu Ramon Llull Puigcerdà

Josep Maria Mainat inaugurarà la Universitat d'Estiu Ramon Llull Puigcerdà

L’exmembre de La Trinca i programador informàtic parlarà de ‘Ciència optimista’ el dia 11 de juliol al Museu Cerdà. L’edició d’enguany incorpora novetats com un curs nocturn de gintònics i còctels i manté les temàtiques i activitats consolidades

Josep Maria Mainat
Josep Maria Mainat
09/03/2016 19:55

L’Associació Universitària de Cerdanya (AUCer) ja està preparant la 18a edició de la Universitat d’Estiu Ramon Llull Puigcerdà, que enguany se celebrarà de l’11 al 15 de juliol. L’assemblea general de l’AUCer ha aprovat la graella de cursos, que presenta novetats com ara la recuperació d’un curs nocturn sobre gintònics i còctels. La singularitat d’aquesta activitat és l’horari, ja que es farà de 2/4 de 9 del vespre a 2/4 d’una de la matinada, els dies 12 i 13 de juliol.

A més a més, ja s’ha confirmat que la inauguració serà a càrrec de Josep Maria Mainat. El polifacètic productor audiovisual, programador informàtic i exmembre de La Trinca ha encetat un nou projecte vital amb la publicació del seu primer llibre, Ciència optimista, amb el qual vol fomentar l’afició per la ciència amb exemples molt pràctics i lúdics, en base als seus coneixements en aquesta matèria i sense perdre el rigor. L’acte tindrà lloc l’11 de juliol, a les 20.15 hores, al Museu Cerdà, i serà introduït per l’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, i el president de l’AUCer, Francesc Armengol.

Col·laboració amb la Fundació ADIS

Les inscripcions per a la Universitat d’Estiu de Puigcerdà s’obriran el dia 5 de maig. La graella constarà de 17 cursos. Entre les novetats d’enguany també hi ha que el curs de música clàssica, dedicat a Bach, el dirigirà el professor Joan Vives, locutor de Catalunya Música. Alhora, es referma l’aposta pels ‘Cursos Júnior’, adreçats a joves i adolescents: enguany s’oferirà un taller de fotografia digital amb dispositius mòbils i un altre per aprendre a fer presentacions en públic i oratòria.

A més a més, s’inicia una col·laboració amb la Fundació ADIS i es farà un curs sobre sexualitat per a persones amb capacitats diferents, adreçat tant a usuaris com a familiars. Pel que fa al curs d’història, estarà dedicat en aquesta ocasió a la romanització de la Cerdanya i inclourà l’estudi del jaciment ibèric del Castellot, a Bolvir, i de les restes localitzades a Llívia.

Cursos consolidats

El programa manté les activitats paral·leles, obertes a tothom, i d’altres propostes formatives consolidades, com són la jornada sobre rescat i emergències –en col·laboració amb l’Hospital de Cerdanya i la Fundació Hospital de Puigcerdà- i els cursos de Mindfulness, Qi Gong, vins i secretariat d’administració pública. A més a més, per completar la setmana universitària Puigcerdà acollirà novament la Jornada Anual del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, el dia 15 de juliol. Entre els professors de la Cerdanya hi ha Helena Carrillo, que farà un curs de nutrició, i l’enòleg Toni Cot.

Des de l’AUCer s’ha valorat positivament l’assemblea general d’enguany, que va comptar amb l’assistència de més de la meitat dels membres actius de l’entitat. En la reunió es va aprovar per unanimitat la gestió de l’any passat i un pressupost que a grans trets manté les xifres de l’anterior, gràcies a la fidelitat i suport dels patrocinadors, institucions i alumnes.

Mostrar formulari de contacte