Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Joves d'Unió de Pagesos denuncia que l'aplicació del 155 suposa la "vulneració de drets fonamentals"

Joves d'Unió de Pagesos denuncia que l'aplicació del 155 suposa la "vulneració de drets fonamentals"

La branca juvenil d'UP insta el Defensor del Poble a actuar contra la vulneració de la participació ciutadana, del mandat representatiu i de la tutela judicial efectiva. La reclamació se suma a les presentades per la direcció del sindicat agrari

Mobilització d'Unió de Pagesos en defensa del dret a decidir
Mobilització d'Unió de Pagesos en defensa del dret a decidir
19/12/2017 19:20

Joves d'Unió de Pagesos ha presentat una queixa davant del Defensor del Poble, en considerar que tant l'acord del Senat com els reials decrets adoptats pel govern de l'Estat per desplegar l'article 155 de la Constitució espanyola suposen "un cas clar de vulneració de drets fonamentals", en concret en allò que fa referència a "la participació de la ciutadania en els afers públics, al trencament il·legítim del mandat representatiu que uneix la voluntat dels ciutadans envers els parlamentaris escollits, al de tutela judicial efectiva i al de discriminació d'una minoria nacional".

A la queixa presentada, la branca juvenil de l'organització agrària també sol·licita al síndic estatal "que faci ús de la seva potestat d'interposar recurs d'inconstitucionalitat davant del Tribunal Constitucional". El coordinador nacional de Joves d'UP ha presentat la queixa perquè l'Acord del Senat i els reials decrets de destitució del president de la Generalitat (942/2017), de dissolució del Govern (943/2017), de nomenament del govern d'Espanya en substitució del Govern (944/2017) i de convocatòria d'eleccions al Parlament de Catalunya el 21 de desembre (946/2017), que el govern de l'Estat va adoptar, "suposen una clara violació de drets fonamentals".

Amb la seva queixa, JUP s'afegeix a les actuacions ja endegades per Unió de Pagesos. En concret, a la denúncia presentada davant la Comissió Europea, a la petició davant de la Comissió de Peticions del Parlament Europeu i al contenciós administratiu presentat per la Comissió permanent nacional davant el Tribunal Suprem.

Mostrar formulari de contacte