Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Junts reclama el desplegament de les delegacions de departaments de la Generalitat a l'Alt Pirineu i Aran

Junts reclama el desplegament de les delegacions de departaments de la Generalitat a l'Alt Pirineu i Aran

El grup parlamentari recorda que el Govern havia anunciat que les implementaria entre el final del 2022 i el començament d'aquest any. A la Seu d'Urgell hi ha previst ubicar-li els serveis d'Acció Climàtica i de Territori

Jeannine Abella, en una intervenció al Parlament (Foto: JxCat)
Jeannine Abella, en una intervenció al Parlament (Foto: JxCat)
14/01/2023 10:40

El grup parlamentari de Junts per Catalunya ha registrat aquesta setmana al Parlament una proposta de resolució en què demana al Govern que les seus dels serveis territorials del Govern a la vegueria de l’Alt Pirineu i l’Aran ja estiguin en funcionament durant el primer semestre de 2023. Concretament, és prevista la creació imminent  dels serveis territorials de les conselleries d’Educació, Salut, Drets Socials, Cultura, Territori, Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Economia i Hisenda i Empresa i Treball. 

Junts recorda que el desplegament va anunciar-se el març de 2022, en un acte a la Sala de la Immaculada de la Seu d'Urgell, i que estava previst que el 2023 en finalitzés la implementació. Així, hi afegeixen, s’esperava que Territori; Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural; Educació i Drets Socials ja estiguessin en funcionament abans del mes de setembre de 2022. I els departaments de Cultura, Empresa i treball i Economia i Hisenda havien d’obrir la seva seu al començament d'aquest 2023. A data d’avui, remarquen, "no s’ha complert amb els compromisos fixats pel setembre de 2022 i es posa en dubte que es compleixi l’objectiu fixat per principis de 2023". 

En aquella presentació, el llavors vicepresident Jordi Puigneró i la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, van detallar que el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i el de Territori s'ubicarien a la Seu d’Urgell. En el primer cas, fins i tot ja es va concretar que se situaria a l'edifici que l'antic Departament d'Agricultura tenia a l'entrada est de la ciutat, al costat del parc de Bombers.

Pel que fa a Puigcerdà, s'hi ha d'instal·lar les delegacions dels departaments d'Empresa i Treball i d'Economia. A Sort, els serveis territorials de Drets Socials; i al Pont de Suert, els de Cultura. De la seva part, Tremp ja acull actualment tant la Delegació de Govern com la del Departament de Salut, que inclou la seu de la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i Aran.

La diputada pirinenca Jeannine Abella explica que "la finalitat d’aquest desplegament descentralitzat és que a cadascuna d’aquestes cinc seus hi hagi un punt d’atenció ciutadana on fer els tràmits de qualsevol de les conselleries desplegades a l’Alt Pirineu i l’Aran, amb un registre únic que eviti els desplaçaments fora de la comarca, tot oferint un servei de proximitat als habitants de la vegueria". Per aquest motiu, la parlamentària pallaresa recorda que "es tracta d’una reivindicació històrica del territori per apropar l’administració a la ciutadania, millorar les condicions de vida dels pirinencs i poder prendre decisions adaptades a la singularitat de l’Alt Pirineu i l’Aran".

Mostrar formulari de contacte