Sou a: Inici / Notícies / Kilian Jornet bat per segona vegada el rècord mundial de quilòmetre vertical

Kilian Jornet bat per segona vegada el rècord mundial de quilòmetre vertical

L'atleta de Montellà ha rebaixat en quasi tres minuts la seva pròpia marca, en una prova disputada la població suïssa de Fully

Kilian Jornet
30/10/2007 09:59

L'atleta de Montellà Kilian Jornet ha rebaixat el seu propi rècord del món en la disciplina de quilòmetre vertical, a la prova disputada aquest cap de setmana passat a Fully (Suïssa).

La pujada tenia una distància de 1.920 metres i un desnivell de 1.000 metres; és a dir, un pendent mitjà de quasi el 50 per cent. Jornet va completar-la en només 31 minuts, 52 segons i 10 centèssimes. Així, va reduïr en 2 minuts i 50 segons la marca mundial que ja tenia ell mateix.

Aquest nou èxit del corredor ceretà se suma a la consecució, el mes passat, del títol de Campió del Món de curses de muntanya. Els resultats de Kilian Jornet també van contribuir al fet que la Selecció Catalana es proclamés novament campiona mundial per equips. Ara, Jornet se centrarà en la temporada d'esquí de muntanya, en què també competeix a nivell internacional.

381 participants, 55 dones i 326 homes, van acabar el quilòmetre vertical de Fully. D'aquests, el 91,3% va pujar a més de 1.000 metres per hora i el 50,91% ho va fer per sobre dels 1.300.