Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Kilian Jornet prepara el seu repte de l'Everest

Kilian Jornet prepara el seu repte de l'Everest

L'atleta cerdà viatjarà aquesta primavera a l'Himàlaia per estudiar com pujar i baixar el sostre del món en el mínim temps possible El seu calendari per a l'estiu preveu la participació en sis curses, entre les quals hi ha la Ultra Pirineu

Kilian Jornet - Trail running 2015 (foto: Jordi Saragossa)
Kilian Jornet - Trail running 2015 (foto: Jordi Saragossa)
24/03/2015 11:52

Kilian Jornet ja té perfilat el seu calendari de curses de muntanya per aquest estiu, que en principi es reduïrà a sis proves, als Estats Units, Noruega, Suïssa i Catalunya. L'atleta cerdà ha fet pública aquest dimarts la seva previsió de competicions per als propers mesos.

Aquesta primavera, Jornet no disputarà curses de muntanya atès que, tan bon punt finalitzi la temporada d'esquí de muntanya, viatjarà a l'Himàlaia amb l'objectiu de començar a preparar un dels reptes més ambiciosos del seu projecte Summits of My Life: pujar i baixar l'Everest en el mínim temps possible. L'atleta pirinenc reconeix que li espera "un llarg camí per davant" i que "la preparació serà la clau, però també cal paciència per descobrir aquestes grans muntanyes".

Així, en aquesta primera aproximació l'objectiu serà aprendre i comprovar els efectes de l'altitud i ampliar el coneixement de la zona i la ruta prevista. Kilian Jornet estarà acompanyat per un petit equip format per Sébastien Montaz, Vivian Bruchez i els alpinistes catalans Jordi Tosas i Jordi Corominas. Per a aquest projecte s'ha escollit una ruta poc practicada a la cara nord. Com en els reptes anteriors de Summits of My Life, l'expedició començarà des de l'últim poble i des d'allà l'objectiu és dirigir-se cap al cim i tornar. Segons les condicions, l'equip es planteja intentar l'ascens pel corredor Norton o bé pel Hornbein. No es té constància de cap intent anterior de repte seguint aquest recorregut concret.

Aquesta és la primera vegada que Kilian Jornet estarà per sobre dels 8.000 metres. Per això, veu complicat poder completar una ascensió ràpida en aquesta primera expedició. L'esportista cerdà reconeix que ara mateix no sap quan podrà intentar el repte ja que "dependrà molt del temps, l'aclimatació i les condicions".

Calendari de curses

Pel que fa estrictament al calendari de curses, Kilian Jornet ha anunciat que no té previst participar en cap circuit competitiu específic, de manera que probablement no aspirarà a repetir la històrica triple corona obtinguda l'any passat a la Copa del Món de la ISF.

La primera cita serà el 4 de juliol amb la Mont Marathon d'Alaska, una cursa vertical que es disputa el dia nacional dels Estats Units. És una de les curses de muntanya més antigues que existeixen, ja que es ve disputant des de 1905. "A més d'aquest fet, és una carrera bastant tècnica amb molt nivell", detalla. Uns dies després, el 10 de juliol, Kilian participarà per segon any a la Hardrock (160km, 20.700m D+), que aquest any inverteix el recorregut. "Les Saint John Mountains són un lloc màgic, com també l'ambient i la simplicitat de la prova en un recorregut tècnic i salvatge", ha explicat.

De retorn d'Estats Units, Jornet viatjarà a Noruega, on passarà unes setmanes fins a la celebració, el 31 de juliol, de la Tromsö Skyrace, prova de la qual és co-organitzador. Depenent de com avanci la temporada, Jornet participarà a l'emblemàtica Sierre Zinal, als Alps francesos, el 9 d'agost. Després tornarà a Noruega per disputar, el 15 d'agost, el quilòmetre vertical de Skaala. "És una carrera que va des del mar fins al cim. Són 1.800m de desnivell i en la qual participen grans corredors", detalla.

Ultra Pirineu

Kilian Jornet finalitzarà la temporada a casa, ja que el 19 de setembre prendrà part en la Ultra Pirineu, que aquest any puntua per primera vegada per a la Copa del Món. Segons explica ell mateix, "tornar a la Ultra Pirineu és com tornar als orígens" perquè "aquest recorregut, i quan encara no existia la cursa", li va servir per iniciar-se en la llarga distància "tot recorrent els refugis per on passa la prova", al peu del Cadí.

Mostrar formulari de contacte