Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L’ACM i l’AMI envien mocions als ajuntaments per denunciar que el TC bloqueja l’accés a la justícia europea

L’ACM i l’AMI envien mocions als ajuntaments per denunciar que el TC bloqueja l’accés a la justícia europea

D'altra banda, Endavant Alt Urgell ha dut a terme una encartellada aquest dijous per denunciar els 40 anys de la Constitució Espanyola

Encartellada contra la Constitució espanyola (Foto: Endavant Alt Urgell)
Encartellada contra la Constitució espanyola (Foto: Endavant Alt Urgell)
07/12/2018 22:05

L’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) han fet arribar als ens locals una moció per denunciar el bloqueig jurídic del Tribunal Constitucional, "que vulnera els drets dels presos i preses polítics". En concret, el document critica que cap dels recursos d’empara presentats davant del Tribunal Constitucional s’ha resolt encara, un any després d’acceptar-se a tràmit el primer d’ells. "Aquest fet fa que, mentre no s’han resolt els recursos, els presos polítics no puguin accedir a la justícia europea i, en concret al Tribunal Europeu de Drets Humans", s'assenyala des de les entitats municipalistes.

La moció exigeix “una justícia que no obstaculitzi el dret a defensa de qualsevol persona acusada i que no bloquegi interessadament qualsevol recurs judicial, ni l’allargui injustificadament”. En el text es demana també "una justícia imparcial i que respecti els drets civils". A més a més de denunciar que "la demora judicial només respon a una clara voluntat de castigar tots aquells processats el referèndum de l’1 d’octubre de 2017".

El document també expressa el suport a la decisió dels presos polítics Jordi Sànchez, Jordi Turull, Joaquim Forn i Josep Rull, d’iniciar una vaga de fam.

La moció s’ha fet arribar a tots els ajuntaments i consells comarcals perquè en els propers dies i setmanes puguin portar-la a aprovació a través de les sessions plenàries.

Crítiques d'Endavant Alt Urgell a la Constitució espanyola

D'altra banda, Endavant Alt Urgell ha denunciat aquest dijous els 40 anys de la Constitució espanyola amb una encartellada davant la Comissaria de la Policia Nacional i prop de l'Hotel Avenida. El col·lectiu ha criticat "la col·laboració amb el règim oligàrquic i demofòbic de la monarquia borbònica".

Mostrar formulari de contacte