Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L’Agenda Rural de Catalunya rep prop de 300 aportacions

L’Agenda Rural de Catalunya rep prop de 300 aportacions

El repte demogràfic i la transició ecològica han estat els àmbits que han recollit més propostes. A partir d’ara s’activarà la comissió motora i es redactarà el primer esborrany del document, que serà sotmès a la participació del territori
Elaboració de l'Agenda Rural de Catalunya
09/04/2021 12:20

La primera fase de recollida de propostes per a la redacció de l’Agenda Rural de Catalunya s’ha tancat amb la recepció de 282 aportacions. A partir d’ara s’activarà la comissió motora i es redactarà el document inicial, que posteriorment serà sotmès a una segona fase participativa amb debats arreu del territori i on es faran consultes específiques a entitats i experts en les diferents temàtiques i reptes que es volen escometre.

D’aquests reptes, els que han rebut més aportacions en aquesta primera de participació han estat el demogràfic (un 74% de les propostes hi fan referència) i el de la transició ecològica (71%). Els segueixen el reforç de l’atenció a les persones i el benestar (62%); potenciar un territori connectat (61%); impulsar la innovació i la dinamització econòmica (61%); defensar un sistema agroalimentari sostenible (60%); la gestió forestal (59%) i promoure una bona governança (52%).

De les 282 aportacions rebudes, 160 provenen d’entitats (un 57%) i 122 s’han formulat a títol individual (un 43%). Pel que fa a aquestes, majoritàriament han estat formulades per persones d’entre 36 i 55 anys, que suposen 51% de les aportacions. També és remarcable que el 19% han arribat de persones joves d’entre 26 i 35 anys. Per gènere, la majoria de propostes les han presentat homes (53%) i les dones hi han aportat el 47% restant.

Passa final

Amb les esmenes recollides, es redactarà el document final de l’Agenda Rural de Catalunya, que serà lliurada a la Comissió Interdepartamental sobre Despoblament Rural.

El 22 de febrer passat, l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA), l’Associació de Micropobles de Catalunya, el Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM), les quatre entitats que formen part de la comissió redactora de l’Agenda Rural de Catalunya per encàrrec de la Comissió Interdepartamental sobre el Despoblament Rural, van obrir la primera fase per formular aportacions al document marc per al desenvolupament rural a Catalunya.

Els vuit reptes proposats passen per reforçar la cohesió social i el benestar; afrontar el canvi demogràfic; accelerar la transició ecològica; garantir un territori connectat; defensar un sistema agroalimentari sostenible; potenciar la gestió forestal diversificada i resilient; impulsar la innovació rural i la dinamització social i econòmica; i construir un marc sòlid, proper i eficient de governança.

Mostrar formulari de contacte