Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L’Ajuntament de la Seu d’Urgell rebrà una subvenció de la Unió Europea per oferir wifi gratuït

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell rebrà una subvenció de la Unió Europea per oferir wifi gratuït

El Consistori urgellenc es beneficiarà d’un ajut europeu de 15.000 euros per finançar la instal·lació de connectivitat wifi d'alta qualitat en espais públics
Projecte WiFi4EU
17/05/2019 11:55

L'Ajuntament de la Seu d’Urgell rebrà una subvenció de la Comissió Europea de 15.000 euros per finançar la instal·lació de connexió wifi gratuïta en espais públics. L'objectiu és donar lliure accés als ciutadans a la connectivitat en passeigs, places o parcs.

El consistori urgellenc tindrà un termini de 18 mesos des que rebi la subvenció per garantir que la connexió wifi està disponible. Durant aquest període, els tècnics hauran de definir el projecte i triar la companyia que s’encarregarà de la instal·lació.

La subvenció estableix com a condició que el servei que s’ofereixi des de cada punt sigui d’alta qualitat, d’almenys de 30Mbps. La Comissió Europea supervisarà a distància que es compleixi aquest criteri.

Iniciativa WiFi4EU

L'ajut s’emmarca en els plans de la UE (iniciativa WiFi4EU) per donar suport a la instal·lació de connexions d’alta velocitat a entre 6.000 i 8.000 municipis comunitaris durant el període 2018-2020, amb un pressupost de 120 milions d’euros.

D’entre els 510 municipis espanyols que rebran la subvenció n’hi ha 100 de catalans, com la Seu d’Urgell. També hi ha grans ciutats com l’Hospitalet de Llobregat, Terrassa o Lleida, o pobles petits com Estaràs, la Fuliola o el Soleràs.