Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L’Escola Andorrana de segona ensenyança organitza una nova campanya de donació sang el 28 de gener

L’Escola Andorrana de segona ensenyança organitza una nova campanya de donació sang el 28 de gener

Enguany s'amplia l’horari i s'habilitarà un espai per cuidar dels infants dels donants
Presentació de la campanya de donació de sang (Foto: Govern d'Andorra)
21/01/2020 18:41

Els estudiants de primer curs de les tres escoles de segona ensenyança del sistema educatiu andorrà (Ordino, Encamp i Santa Coloma/Roc) han impulsat una nova campanya de donació de sang, la segona que s'organitza associada a un projecte per estudiar la sang i el sistema circulatori. La directora general de l’Escola Andorrana i Formació Andorrana, Maria Teresa Casals, el secretari general de la Creu Roja Andorrana, Joan Saurí, i tres alumnes de primer curs han presentat aquest dimarts la iniciativa.

La campanya de donació es farà el pròxim dimarts 28 de gener a la Sala Àgora del comú d’Andorra la Vella, d’11 hores a 20 hores. Enguany s'amplia l’horari i s'habilitarà un espai per cuidar dels infants de les famílies que acudeixin a donar sang.

El dia de la campanya els alumnes s’organitzaran per assumir diverses tasques, com ara donar la benvinguda i fer de guies als donants, repartir díptics i animar els ciutadans a donar sang, recollir dades estadístiques, fer fotos i obsequiar els donants amb un record per la seva col·laboració.

Treball relacionat amb la sang

La campanya de donació de sang és la producció final d’una unitat de programació relacionada amb la sang, en la qual hi ha implicades les àrees de Ciències Físiques i de la Natura, Matemàtiques, Visual i Plàstica i Llengua catalana. En aquestes àrees, els alumnes han treballat aspectes com ara tècniques de màrqueting i nocions de procés creatiu per poder elaborar la campanya de conscienciació per animar a la població a donar sang.

A més, han aprofundit en els continguts relatius a la sang, com són la composició o les seves funcions, i han treballat l’estadística per calcular les dades sobre la campanya. Casals ha explicat que l’objectiu és fer conèixer el projecte a tota la societat andorrana, així com aplicar els recursos adquirits en una situació real. Alhora, també es busca implicar i sensibilitzar els joves sobre la importància de ser donants.

Col·laboració d'entitats

La campanya es fa en col·laboració amb la Creu Roja Andorrana, el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària, el Banc de Sang i Teixits de Catalunya, el Comú d’Andorra la Vella i el Centre Comercial Andorrà, i sota l’aval del Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior.

Mostrar formulari de contacte