Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L’Espai Ermengol de la Seu d’Urgell acollirà l’exposició ‘Supervivents dels nostres rius’

L’Espai Ermengol de la Seu d’Urgell acollirà l’exposició ‘Supervivents dels nostres rius’

La inauguració de la mostra es farà aquest dissabte, a les 11 del matí, a la tercera planta de l'equipament urgellenc. També està previst un taller de jocs familiars, a càrrec d’Àngel Bonada de Taigà, Natura als Pirineus

Cartell de l'exposició 'Supervivents dels nostres rius'
Cartell de l'exposició 'Supervivents dels nostres rius'
26/11/2019 14:24

Aquest dissabte, 30 de novembre, a les 11 del matí, s’inaugurarà a l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat de la Seu d’Urgell l’exposició ‘Supervivents dels nostres rius’, una mostra que vol donar a conèixer dues espècies autòctones en perill d’extinció als rius catalans: l’almesquera i el cranc de riu de potes blanques. Alhora, la iniciativa també tindrà com a objectiu conscienciar de les problemàtiques que posen en perill la seva preservació.

L'acte continuarà amb un taller de jocs familiars, a càrrec d’Àngel Bonada de Taigà, Natura als Pirineus. A més a més, entre els assistents a la inauguració es repartiran uns retallables per poder fer una titella de dit i una màscara de l’almesquera. La proposta es repetirà el divendres 27 de desembre, de cinc a set de la tarda.

L'exposició ‘Supervivents dels nostres rius’ ha estat cedida per les entitats promotores de l’exposició, que són el Centre d’Educació Ambiental de l’Alt Ter, l’Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa i Educació Pirineus Vius, amb el suport de la Generalitat de Catalunya. L'activitat l'organitza conjuntament la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat.

La mostra, ubicada a la tercera planta de l’Espai Ermengol, estarà oberta al públic del 30 de novembre al 30 de desembre, en horari de visita, de dilluns a dissabte, de deu del matí a dues del migdia i de quatre a set de la tarda.

Espècies protegides

L’almesquera és un mamífer insectívor semiaquàtic semblant a un talp, d’una mida d’uns 14 centímetres. Actualment es troba en alguns rius pirinencs. És una espècie rara que es considera amenaçada a escala mundial i que està protegida en l'àmbit autonòmic, estatal i europeu. Per la seva banda, el cranc de potes blanques és un cranc de color marró-oliva amb unes pinces més de color més pàl·lid, que pot arribar a fer 12 centímetres de llarg.

Aquestes espècies es veuen amenaçades per factors diversos, com és la destrucció de l’hàbitat, la introducció d’espècies al·lòctones o la pèrdua de qualitat de l’aigua, entre altres amenaces.

Mostrar formulari de contacte