Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La 35a Jornada Andorrana a la Universitat Catalana d'Estiu se centra en l'àrea funcional Andorra-Pirineus

La 35a Jornada Andorrana a la Universitat Catalana d'Estiu se centra en l'àrea funcional Andorra-Pirineus

En les ponències, que tindran lloc al llarg d'aquest dissabte a Prada de Conflent, hi participaran polítics i intel·lectuals del territori pirinenc. L'organització va a càrrec de la Societat Andorrana de Ciències

Universitat Catalana d'Estiu
Universitat Catalana d'Estiu
19/08/2022 20:35

Prada de Conflent acull aquest dissabte, 20 d'agost, la 35a Jornada Andorrana a la Universitat Catalana d'Estiu, que es presenta tota el títol "L'àrea funcional Andorra-Pirineus". El programa, que arrencarà a les nou del matí i finalitzarà a les set del vespre, l'organitza la Societat Andorra de Ciències (SAC) amb el patrocini del Govern d'Andorra i FEDA Cultura.

La jornada exposarà el fet que el model de desenvolupament mundial dominant avui és el de la globalització i per a poder ser presents en aquesta nova escala i no desaparèixer o convertir-se en espai marginal, ja no són vàlides les estratègies anteriors, de tancar-se o viure sota l’ala de l’estat que tanca les fronteres. Així, es planteja la creació d’àrees més potents, és a dir, més grans i que incorporin nous projectes econòmics que dotin realment de noves funcions al territori, vertebrant-lo i generant-hi una àrea funcional específica i nova. En aquest sentit, es proposa l'Àrea Funcional Andorra-Pirineus, a través de pirinencs d'Andorra, l’Arieja, l’Alt Urgell, la Cerdanya del sud i del nord, dels Pallars i el Pirineu Oriental "per millorar el futur conjunt".

La presentació dd la Jornada anirà a càrrec de Marta Fonolleda i Riberaygua, doctora en educació ambiental, acompanyada del president de l’equip rector de la 54a UCE, Jordi Casassas i Ymbert. Pel que fa a les ponències, hi participaran, entre d'altres, Joan Ganyet i Solé (exalcalde de la Seu d’Urgell, exsenador i arquitecte), Francesc Viaplana (alcalde de la Seu d'Urgell), Albert Piñeira (alcalde de Puigcerdà), Baldo Farré (alcalde de Sort), Maria Ubach (ministra d'Afers Exteriors d'Andorra) i altres polítics i intel·lectuals de banda i banda de la serralada pirinenca.

A la tarda també s’hi podrà escoltar altres ponents com Eugeni Bregolat (exambaixador d'Espanya), Marta Pallarès (doctora en Geografia i coordinadora del Repte Demogràfic a EcoRegió), Enric Quílez (president del Grup de Recerca de Cerdanya), Amadeu Gallart (economista i exalcalde de la Seu d'Urgell), Joan Massa (exsecretari del copríncep episcopal i filòsof), Carles Gascón (doctor en Història i membre de l'IECAU) i Antoni Pol (arquitecte i urbanista, expresident de la SAC).

La Jornada la clourà Àngels Mach, presidenta de la SAC i membre de la Fundació UCE. El programa complet es pot consultar aquí.

 

 

Mostrar formulari de contacte