Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Notícies / La Bassella Race es referma amb més de 1.200 participants

La Bassella Race es referma amb més de 1.200 participants

Jérémy Tarroux guanya la cursa principal i Jaume Betriu finalitza quart. La prova es consolida com la gran trobada de l'enduro a nivell estatal
15/02/2016 11:50

La Bassella Race s'ha refermat enguany com la principal cursa i trobada d'enduro a nivell estatal, amb més de 1.200 participants i centenars d'aficionats que han omplert el sud de l'Alt Urgell al llarg de tot el cap de setmana.

El francès Jérémy Tarroux (Sherco) ha estat el guanyador d'aquesta edició en categoria elit (2h11min34s), acompanyat en el podi pels catalans Josep Garcia i Iván Cervantes. El nargoní Jaume Betriu, que enguany s'estrena amb l'equip KTM, va entrar en quarta posició, a poc més d'un minut de Tarroux (2.12:47). Betriu havia protagonitzat una espectacular remuntada, després de tenir problemes amb la moto a l'inici, i es va quedar a les portes del podi.

Els primers llocs en categoria sènior els van ocupar Rafa García (9è classificat absolut), Sergi Casademont i Adrià Costa. En júnior, els tres primers classificats van ser Jaime Pérez, Marc Riera i Mikel Sesma. A la categoria Amics, amb més de 300 participants, els millors van ser David Serra, Arnau Carbonell i David Gómez. El recorregut previst inicialment es va retallar en 12 quilòmetres, per motius de seguretat, a causa de la pluja caiguda al llarg de dissabte a la nit.

Dissabte es va disputar la cursa Xtreme, en què Jaume Betriu també va fer una quarta posició final, per darrera d'Alfredo Gómez, Lorenzo Santolino i Eloi Salsench. Jérémy Tarroux va quedar cinquè; i Iván Cervantes, setè. A la cursa infantil, el podi va ser per a Sergi Conesa, Sergi Girabert i Arnau Lledó.

La jornada de diumenge va comptar amb la presència, entre d'altres, del nou secretari general de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, Gerard Figueras, en una de les primeres visites que realitzava a competicions després d'haver pres ara fa pocs dies el relleu d'Ivan Tibau. La Bassella Race marca un any més el tret de sortida del calendari d'enduro, en una temporada en què Jaume Betriu parteix com a vigent campió estatal absolut.