Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Biblioteca de Sant Agustí s'adhereix al projecte 'Nascuts per llegir'

La Biblioteca de Sant Agustí s'adhereix al projecte 'Nascuts per llegir'

Amb la col•laboració del Centre d'Atenció Primària (CAP) de La Seu, aquest projecte té com a objectiu la promoció de la lectura des del primer mes de vida

'Nascuts per llegir'
'Nascuts per llegir'
21/11/2008 20:18

Aquesta tarda s'ha presentat a la Seu d'Urgell el projecte 'Nascuts per llegir', que té com a objectiu la promoció del gust per la lectura des del primer mes de vida, tot involucrant a la comunitat que té cura dels infants, establint un vincle afectiu entre adults i petits al voltant del llibre. La presentació d'aquesta iniciativa ha anat a càrrec de la directora de la Biblioteca de Sant Agustí, Lourdes Esteve, la coordinadora del projecte, Marta Roig, i de la regidora d'Infància de l'Ajuntament urgellenc, Mireia Pellicer.

El projecte 'Nascuts per llegir', el qual s'ha adherit la Biblioteca de Sant Agustí de La Seu d'Urgell, es basa en el treball conjunt entre pediatres, llevadores, infermeres pediàtriques i bibliotecaris per l'adequat desenvolupament intel•lectual i emocional, prenent la lectura com un vehicle fonamental pel creixement integral de l'infant.

Segons ha explicat la coordinadora de 'Nascuts per llegir', Marta Roig, aquest projecte es va iniciar l'any 2005 a partir d'un grup de treball constituït per bibliotecaris, pediatres i especialistes en literatura infantil que han tingut com a referència l'experiència d'altres projectes a nivell internacional com als Estats Units, Regne Unit, Itàlia, Suècia, i a nivell de l'Estat espanyol, a Salamanca. Roig ha afegit que amb la incorporació en aquest projecte dels municipis de La Seu d'Urgell i Vilassar, ja són uns trentena de municipis que participen en aquesta iniciativa.

Per la seva part, la directora de la Biblioteca de Sant Agustí, Lourdes Esteve, ha manifestat que la Biblioteca de Sant Agustí s'ha volgut sumar a 'Nascuts per llegir' amb l'objectiu de promoure el gust per la lectura, tot establint lligams entre els pares i les mares i els nadons, i alhora ajudar a l'equilibri afectiu i intel•lectual dels infants. Esteve ha subratllat que l'objectiu del projecte “és que cap infant es quedi sense els beneficis de la lectura en veu alta”.

A través d'aquest projecte, la Biblioteca de Sant Agustí de La Seu compta amb tres punts de suport: un racó de pares i mares, una selecció de contes de 0 a 3 anys i una guia de lectures. També es realitzaran activitats com l'hora del conte, tallers, etc.

El projecte 'Nascuts per llegir' s'iniciarà amb la primera sessió de prepart, on la llevadora dirigirà als futurs pares i mares cap a la biblioteca on rebran assessorament bibliogràfic sobre l'embaràs, les cures del nadó, l'alimentació, etc. Quan el nadó tingui tres o quatre mesos, el pediatre explicarà el projecte i convidarà a la família a adreçar-se a la biblioteca on trobaran una selecció de llibres per als més petits.

Mostrar formulari de contacte