Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La botiga de la Mancomunitat d'Escombraries de l'Urgellet s'instal.la a la plaça de les Monges

La botiga de la Mancomunitat d'Escombraries de l'Urgellet s'instal.la a la plaça de les Monges

El servei de venda de productes de segona mà canvia d'ubicació del dissabte 19 al diumenge 27 de novembre La iniciativa s'emmarca en la Setmana Europea de Prevenció de Residus i s'hi suma també el projecte 'Grapats' i el Taller Claror

Mancomunitat - Botiga segona mà
Mancomunitat - Botiga segona mà
16/11/2011 12:17

La botiga d'objectes reciclats de la Mancomunitat d'Escombraries de l'Urgellet s'instal·larà entre el pròxim dissabte 19 i el diumenge 27 de novembre a la plaça de les Monges de la Seu d'Urgell, coincidint amb la Setmana Europea de Prevenció de Residus. El dimarts 22 de novembre també s'hi podrà trobar la botiga de roba usada Grapats, i el dijous 24, hi serà el Taller Claror, que vendrà mobles. L'horari d'obertura previst és de les deu del matí fins a les set del vespre.

Aquesta acció té com a objectiu conscienciar a tots els urgellencs sobre la producció de residus domèstics. Des de la Mancomunitat d'Escombraries de l'Urgellet s'afirma que en els darrers anys s'ha insistit molt en la necessitat de reciclar, "però amb això no n'hi ha prou".

En aquest sentit, s'afirma que cal reduir la quantitat de residus que es generen amb mesures com, per exemple, la venda de productes de segona mà, que permet que els objectes que ja no es fan servir tornin a ser útils.

Els productes en bon estat que es recullen a la deixalleria de la Mancomunitat d'Escombraries de l'Urgellet actualment es destinen a tres botigues diferents. La roba es destina a Grapats, gestionada per Caritas; la venda de mobles usats la gestiona el Taller Claror; mentre que la resta d'objectes, com ara petits electrodomèstics, joguines, entre d'altres, es poden adquirir a la botiga de mateixa Mancomunitat, ubicada a l'avinguda del Valira, número 3 de la Seu d'Urgell.

Els beneficis de les tres botigues es destinen a projectes socials: integració de discapacitats o reinserció de persones amb dificultats.

Setmana Europea de Prevenció de Residus

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus és un projecte de tres anys que rep el suport del programa Life+ de la Comissió Europea fins al 2012.

La prevenció de residus ha esdevingut una qüestió d'urgència per a tots els països de la Unió Europea (UE). La quantitat de residus domèstics s'ha doblat en els darrers 40 anys. El 2009, als Estats Membres de la UE es va generar una mitjana de 520 kg de residus municipals per persona.

Mostrar formulari de contacte