Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / 'La Caixa' finança quatre projectes per preservar espais naturals

'La Caixa' finança quatre projectes per preservar espais naturals

Les actuacions s'emmarquen dins el conveni de col·laboració entre l'entitat financera i la Diputació de Lleida

30/08/2011 18:28

'La Caixa' destinarà 337.000 euros al finançament de quatre projectes per a la preservació dels valors naturals de municipis de la demarcació de Lleida. Les propostes, que es duran a terme a través de les entitats Aspros, Apromi i Troca-Naturgrup, donaran feina a una trentena de persones en risc d'exclusió social.

Els projectes es faran realitat gràcies al conveni de col·laboració entre l'entitat financera i la Diputació de Lleida. En concret, beneficiaran la Finca del Bonrepòs, la Pobla de Cérvoles, les Valls d'Àneu i el riu Sió. Des de l'inici del conveni, l'any 2006, s'han inserit al món laboral 260 persones en risc d'exclusió social i s'han portat a terme 70 projectes destinats a la restauració d'àrees naturals degradades.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha destacat la voluntat de 'la Caixa' per mantenir la col·laboració amb l'ens supramunicipal, que s'encarrega de gestionar els projectes.

El delegat de 'la Caixa' a Lleida, Enric Pujol, ha recordat que l'entitat financera ha aportat més de 6 milions d'euros des que es va signar el primer conveni de col·laboració l'any 2006 amb la Diputació de Lleida i que "han estat molts els projectes que s'han dut a terme i molta la gent que se n'ha beneficat laboralment".

Un responsable d'Apromi d'Apromi, Josep Maria Solé, ha remarcat la tasca social i de preservació del medi natural que representa el conveni. Així mateix, ha afegit que també possibilita que joves amb alguna discapacitat o en risc d'exclusió social puguin treballar al territori on viuen i no hagin de marxar a entitats d'altres llocs, més allunyades de casa seva.

Un primer projecte, que es divideix en sis actuacions, preveu la integració ambiental i paisatgística de les activitats antròpiques dels espais naturals de les Valls d'Àneu, en concret als municipis de la Guingueta d'Àneu, Esterri d'Àneu, Espot i Alt Àneu (Pallars Sobirà) amb la finalitat de recuperar els valors paisatgístics i naturals que s'han perdut en els darrers cinquanta anys a la zona. Les intervencions tenen un pressupost de 88.700 euros.

Un segon projecte és la restauració de les peixeres sobre el riu Sió, als municipis de Plans de Sió i d'Ossó de Sió (Urgell), per un import de 69.520 euros. Aquestes dues actuacions seran desenvolupades conjuntament per les entitats Troca-Naturgrup i duraran en cada cas entre dos i tres mesos i donaran feina a set o vuit persones, en cada cas.

El tercer dels projectes, que desenvoluparà l'entitat Aspros, passa per l'aplicació de mesures de protecció d'incendis al forest de la Finca del Bonrepòs, situada a Gavet de la Conca (Pallars Jussà). Inclou el desenvolupament d'actuacions destinades a la reducció de la massa forestal combustible a la finca amb la finalitat de reduir el risc d'incendi forestal. El projecte, amb un pressupost de 128.563 euros, durarà entre tres i quatre mesos i donarà feina a uns sis o set joves amb alguna discapacitat, a banda de dos monitors.

Finalment, la quarta actuació, que durà a terme l'entitat Apromi amb un cost de 51.015 euros, consisteix en la millora del planter a la Pobla de Cérvoles (Garrigues), i inclou actuacions per convertir una bassa artificial a natural per tal de minimitzar la intervenció humana, instal·lar un sistema de reg soterrat, netejar i desbrossar el terreny, a més de millores en l'espai. La intervenció durarà entre tres setmanes i un mes i donarà feina a cinc persones amb discapacitat intel·lectual, a més del personal tècnic.

Mostrar formulari de contacte