Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La campanya de vacunació contra la COVID-19 avança a poc a poc a l'Alt Urgell

La campanya de vacunació contra la COVID-19 avança a poc a poc a l'Alt Urgell

El nombre de persones que han rebut la segona dosi (525) és quasi el mateix que la setmana passada, mentre que la primera injecció abasta fins ara 836 veïns, un 4% de la població. Repunten els indicadors d'evolució del virus a la comarca, on tot i això es mantenen entre els més baixos de Catalunya

Campanya de vacunació contra la COVID-19 a la Seu d'Urgell (Foto: FSH)
Campanya de vacunació contra la COVID-19 a la Seu d'Urgell (Foto: FSH)
23/02/2021 14:05

Un total de 525 persones de l'Alt Urgell han rebut fins ara la segona dosi del vaccí contra la COVID-19, segons les dades actualitzades avui dimarts pel Departament de Salut. La xifra mostra un estancament pel que fa al nombre de veïns que ja estan totalment protegits davant el virus, tenint en compte que ara fa just una setmana era pràcticament igual (522) i que ara fa dues setmanes tot just s'havia superat les 500 persones que ja tenien les dues dosis. Això representa aproximadament un 2,5% de la població de la comarca.

Pel que fa a habitants que han rebut la primera injecció, actualment són 836. En aquest cas hi ha hagut un progrés més significatiu, tot i que l'avenç també és lent: gairebé un centenar més que la setmana passada (quan eren 737). Sí que s'ha avançat respecte dels veïns que l'havien rebut ara fa dues setmanes, que eren 563. Per tant, els darrers quinze dies s'han sotmès a la primera dosi 273 veïns de l'Alt Urgell. En tot cas, el percentatge d'usuaris vaccinats per primer cop es manté encara baix: al voltant del 4% de la població local que és d'uns 20.500 habitants.

A nivell més general, el Departament de Salut mateix ha reconegut que aquest darrer cap de setmana -dissabte i diumenge- només ha administrat la segona dosi a 4 veïns de l'Alt Pirineu i Aran, i la primera dosi a 17 veïns. A la regió sanitària de Lleida, les dues xifres també han estat baixes (2 i 7 respectivament). Sumant les dues regions, fins ara hi han rebut la primera dosi unes 21.550 persones (que, sobre una població d'uns 434.000 habitants, representa tot just un 5%); i la segona dosi, unes 13.150 (un 3% de la població).

Mentrestant, la incidència de la COVID-19 a l'Alt Urgell es manté baixa tot i el repunt dels darrers dies, que s'ha confirmat aquest dimarts. El risc de rebrot segueix encara a nivell mitjà (98 punts), semblant al del Pallars Jussà i la Ribera d'Ebre, les altres dues comarques que estan en aquesta franja (les úniques a nivell baix, avui, són el Berguedà i el Priorat). Pel que fa a la velocitat de reproducció de virus, ha superat el límit recomanat després de diversos dies a un nivell molt baix: ara està a 1,25.

A la Seu d'Urgell, aquests dos indicadors estan ara per sota dels de la comarca: a 88 i a 1,10 respectivament. El percentatge de positius als nous tests es manté molt baix (1,56%). El Sant Hospital segueix amb un sol ingressat i hi ha un grup escolar confinat.

L'empitjorament de l'Aran torna a condicionar les dades de la regió pirinenca

A la regió sanitària de l'Alt Pirineu i Aran, es confirma el repunt dels indicadors: l'Rho7 és a 1,21; el risc de rebrot, a 472 punts; i el percentatge de nous positius, al 7,70%. En aquestes dades hi segueix influint el nou empitjorament de l'Aran, on els tres índexs estan respectivament a 1,46, a 1.887 i al 14,62%.

De fet, dels 20 ingressats que hi ha ara als quatre hospitals pirinencs (els mateixos que ahir), 13 corresponen a l'Espitau Val d'Aran, a Vielha, que les darreres vint-i-quatre hores ha detectat en total 21 nous positius. Tot i això, també tornen a estar amb un risc de rebrot molt alt la Cerdanya, el Pallars Sobirà i l'Alta Ribagorça.

Mostrar formulari de contacte