Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La campanya electoral comença a la Seu amb intensitat

La campanya electoral comença a la Seu amb intensitat

Mas considera que no es pot esperar més per construir la residència de gent gran, alhora que proposa un pla de xoc en la neteja urbana Ausàs proposa al conseller Nadal un consorci mixt amb capital públic i privat per a l'aeroport de la Seu Batalla vol convertir la Seu en la capital d'esports de natura del sud d'Europa, i promet la construcció de 200 habitatges públics RàdioSeu obre les entrevistes als alcaldables amb Josep Maria Carles Aguilà, que proposa un nou centre educatiu unificat

Logo Eleccions a RàdioSeu
Logo Eleccions a RàdioSeu
14/05/2007 10:23

La campanya electoral ha començat a la Seu amb intensitat. Els partits han començat a presentar oficialment les seves propostes.
L'alcaldable del PSC-Progrés, Jordi Mas Ortega, ha reclamat que la construcció de la nova residència per a la gent gran ja no pot esperar més i cal que sigui una realitat el més aviat possible. Mas feia aquesta demanda en un acte sobre propostes per millorar la qualitat de vida de la gent gran, en el qual també ha apostat per impulsar una àmplia oferta de qualitat d'activitats d'esbarjo i formació durant tot l'any. Aquest cap de setmana, el PSC-Progrés ha rebut el suport de la vicepresidenta del Congrés espanyol, Carme Chacón. Mas va explicar a Chacón algunes de les obres que el Govern central té pendents a la Seu, com són les rotondes de Castellciutat, la modernització de l'Eix Pirinenc i la millora de la N-145 fins a Andorra.

D'altra banda, l'alcaldable del PSC-Progrés ha proposat un pla de xoc de neteja dels carrers de la Seu, una neteja intensiva al centre històric i eliminar la brutícia, així com reparar els danys de la via pública de tota la ciutat, Castellciutat i barris.
--------------------------------------

L’alcalde de la Seu i candidat a la reelecció, Jordi Ausàs, ha proposat la creació d’una empresa mixta de capital públic i privat per a l’aeroport de la Seu. Ausàs ja ha plantejat la proposta al conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal. El cap de llista d’ERC creu que hi ha d’haver la implicació no només dels governs Andorra i espanyol sinó també del sector privat i dels ens locals, i recorda que aquest és el model predominant als aeroports regionals francesos. Ausàs ha aprofitat per remarcar la bona relació de l’actual ajuntament amb la Generalitat.

Ausàs ha criticat, en canvi, el model centralista d’AENA, i considera que una gestió només en mans d’AENA hipotecaria el futur de l’aeroport.

------------------------------------

El candidat de CiU a l’alcaldia de la Seu, Albert Batalla, proposa que la Seu es converteixi en la capital dels esports a la natura del sud d’Europa. Aquest és un dels punts més destacats que ha exposat davant de més de 300 persones a la Sala de Sant Domènec de la Seu. Batalla creu que la Seu ha de posar en valor recursos que li són propis, per ser una referència europea en esports a la natura. Per això, es compromet a construir la piscina climatitzada i atraure a la ciutat estudis vinculats a l’àmbit de l’esport. Des de cicles formatius fins a estudis universitaris. Batalla propasa un projecte de ciutat per més enllà d’una legislatura

D'altra banda, Batalla promet la construcció de 200 habitatges de protecció oficial la legislatura vinent, de cara a arribar a la xifra de 600 pisos públics en dotze anys, així com potenciar que es posin a lloguer pisos buits.
---------------------------------

L’alcaldable d’ICV, Josep Maria Carles Aguilà, fixa les polítiques socials i el creixement sostenible com les prioritats del seu grup. Carles considera imprescindibles la residència i els nous centres educatius. En aquest sentit, proposa impulsar un nou centre educatiu que englobi l’ensenyament des dels zero fins als 18 anys. Això facilitaria que els alumnes d'aquest centre puguin fer tota l'escolarització sense canviar mai d'edifici i alhora estalviar les despeses de fer tres centres nous (una guarderia, un CEIP i un IES).

Carles ha obert avui la sèrie d’entrevistes de RàdioSeu a tots els caps de llista. S'emetran fins divendres, sempre a les 12.00 hores. Les entrevistes continuaran demà dimarts amb Patricia Lanau (PP), dimecres amb Albert Batalla (CiU), dijous amb Jordi Ausàs (ERC) i divendres amb Jordi Mas Ortega (PSC-Progrés).

Mostrar formulari de contacte