Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Casa de l'Os Bru dels Pirineus reobre amb l'espai renovat

La Casa de l'Os Bru dels Pirineus reobre amb l'espai renovat

El centre, que està gestionat per l'Associació Bonabé Patrimoni, també dona veu a la ramaderia i a la reserva de caça. L'equipament està ubicat a Isil
Casa de l'Os del Pirineu, a Isil (Foto: ACN)
12/07/2022 12:50

La Casa de l'Os d'Isil, al Pallars Sobirà, ha reobert amb un contingut totalment renovat. L'espai explica tot allò relacionat amb l'os: on habita, què menja, quan pesa o quan mesura. Així mateix, a partir d'ara el visitant també hi pot descobrir la realitat dels ramaders i com conviuen amb la presència del plantígrad, la feina dels apicultors o tradicions culturals que se celebren al Pirineu, com les falles.

L'equipament el gestiona l'Associació Bonabé Patrimoni, formada per la Fundació Trenca, l'EMD Isil-Alós i la Càtedra Educació i Patrimoni Immaterial dels Pirineus. L'objectiu és que el centre esdevingui un punt on es generen totes les activitats sobre els ossos de cara a l'exterior, així com propostes ramaderes i culturals. D'altra banda, a la casa s'explica la presència a la zona d'altres animals salvatges i la gestió que se'n fa des de la Reserva de Caça.

Divulgació i sensibilització

La Casa de l'Os Bru és un equipament de divulgació i sensibilització al voltant de l'os, una de les espècies més emblemàtiques dels Pirineus. Té com a objectiu conscienciar de la importància de conservar aquest animal i conèixer, en profunditat, la seva relació amb els habitants de la zona i el seu entorn.

La voluntat és que el visitant tingui la percepció que entra en "territori os" des del començament. Durant l'estada a la Casa es fa un viatge que reprodueix el cicle anual del plantígrad, des que hiverna i viu a la cova, fins que surt i descobreix el territori. També es pot veure com els agents fan el seu seguiment o com s'aparella i torna a hivernar.

Punt d'informació

La Casa de l'Os Bru dels Pirineus recupera també aquest any el punt d'informació de la zona de la vall de Bonabé del Parc Natural de l'Alt Pirineu i està previst que formi part de la Xarxa de Museus. Per aquest equipament l'any passat hi van passar unes 4.500 persones.

Mostrar formulari de contacte