Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La CHE confirma que no expropiarà terrenys pel llac de cua de Rialb

La CHE confirma que no expropiarà terrenys pel llac de cua de Rialb

L’Ajuntament d’Oliana, satisfet per l’anunci oficial de respecte per la propietat Els pagesos protestaven per l’ocupació temporal davant la manca d’un mur de protecció
Oliana - Horta
18/12/2009 16:14

La Confederació Hidrogràfica de l’Ebre ha confirmat oficialment que no expropiarà nous terrenys amb relació a la construcció del llac de cua del pantà de Rialb. L’anunci s’ha fet a través del Butlletí Oficial de la Província.
Després de conèixer la notícia, l’Ajuntament d’Oliana s’ha mostrat “totalment satisfet”, per la rectificació de la CHE, que ha atès les peticions fetes per l’alcalde, Antoni Vilaginés, arran de les protestes dels afectats. El consistori subratlla que les expropiacions s’aturen “de manera indefinida”.

L’Ajuntament ja s’ha posat en contacte per escrit amb tots els propietaris per tal de comunicar-los la decisió de la CHE. D’aquesta manera, també queden suspeses les convocatòries dels propietaris per tal de signar les actes d’ocupació de els seves parcel•les, que s’havien de fer aquest mes mateix.

Segons l’alcalde d’Oliana, Antoni Vilaginés, “hem actuat amb consens amb els propietaris i amb rapidesa amb el President de la CHE per tal de trobar una solució bona per tots”. Vilaginés confia que “amb l’aturada de les expropiacions, Oliana podrà conservar gran part del terreny agrícola del municipi al costat mateix del llac de cua”.

Ara fa dues setmanes, els pagesos i propietaris afectats havien amenaçat de tallar la carretera C-14 en ple pont de Puríssima per denunciar el procés. La protesta es va cancel.lar a última hora després d’una reunió entre el col.lectiu i l’alcalde olianès.

Els terrenys afectats, que ocupen unes 30 hectàrees, són a la cua del pantà de Rialb i el seu destí és no ser inundats, perquè el projecte preveu la creació d'un mur i l'elevació d'aquests terrenys. Tanmateix, la CHE té previst l’any vinent omplir l’embassament fins a la cota màxima almenys durant dos mesos i aquest mur encara no estarà construït. Això significa que aquests terrenys s'inundarien temporalment. Per aquest motiu la CHE volia efectuar aquestes expropiacions temporals a les quals els pagesos s'oposaven ja que ho veiem com un pretext per a l’ocupació definitiva.

Antoni Vilaginés es va comprometre a sol•licitari la suspensió immediata i indefinida de les expropiacions. Pocs dies després, Vilaginés i el president de la CHE van mantenir una reunió per negociar l’aturada de tot el procés, a la qual l’organisme gestor de l’Ebre s’hi va comprometre.

Mostrar formulari de contacte