Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La CHE inverteix 198.700 euros en la restitució la llera del riu Noguera de Tor al Pont de Suert

La CHE inverteix 198.700 euros en la restitució la llera del riu Noguera de Tor al Pont de Suert

S'han reparat els danys que van provocar les riuades l'any 2013

01/04/2015 17:56

La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) ha finalitzat els treballs per restituir la llera i el marge esquerre del riu Noguera de Tor, al terme municipal del Pont de Suert, que, a causa de les riuades de l'any 2013 van patir danys importants.

L'actuació ha suposat una inversió de 198.703 euros. Aquesta xifra se suma a altres projectes de millora de lleres que l'organisme executa al territori de la Conca de l'Ebre a Catalunya i que suposaran entre el 2014 i el 2015 una inversió de 2,7 milions d'euros, informa l'ACN.

La zona d'actuació se situa al marge esquerre del riu Noguera de Tor, uns 500 metres més amunt de la desembocadura al riu Noguera Ribagorçana i davant el polígon industrial del Pont de Suert. Sobre el marge discorre el Camí de l'Aigua, una important via de comunicació no motoritzada que vertebra la comarca. En aquest tram, la riuada va arrasar la protecció que conformava el marge i va despenjar un mur de gabions que van caure a la llera, reduint la seva secció i redirigint el corrent cap al marge dret, sobre el qual es troba el polígon industrial.

Reposició de la llera

Els treballs han inclòs la reconstrucció de la protecció del marge, la retirada de les restes de gabions de la llera, el condicionament de dos drenatges transversals i la reposició d'uns 120 metres de la capa base del camí. També s'han retirant les restes vegetals dipositades per la riuada que limitaven la capacitat per desaiguar i podien generar obstruccions, des del punt de l'actuació fins a la desembocadura.

A més d'aquest projecte, la CHE ha dut i durà a terme entre el 2014 i el 2015 al voltant de trenta actuacions de millora de lleres a Catalunya, amb un pressupost de 2,7 milions d'euros. Entre aquestes n'hi ha tres al riu Garona (trams Vielha-Pontaut, Tredòs-Vielha i aigües avall del riu Valarties a Arties).

Mostrar formulari de contacte