Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Comissió de Defensa de l'Escola Catalana de la Seu celebra l'arxivament de la causa contra els mestres urgellencs pel tractament de l'1-O

La Comissió de Defensa de l'Escola Catalana de la Seu celebra l'arxivament de la causa contra els mestres urgellencs pel tractament de l'1-O

El col·lectiu lamenta en un manifest que ''el mal ja està fet'' i que els docents i el seu entorn han passat 9 mesos de ''patiment i angoixa''
Membres de la Comissió de Defensa de l'Escola Catalana de la Seu
14/06/2018 16:45

La Comissió de Defensa de l'Escola Catalana de la Seu d'Urgell ha expressat aquest dijous en un manifest la seva satisfacció per l'arxivament de la causa contra les 8 mestres denunciades pel tractament dels fets de l'1-O a les aules. El col·lectiu dóna també suport als docents de l'Institut Palau de Sant Andreu de la Barca que encara estan encausats pels mateixos motius, així com als més de 500 professors investigats "i les persones que estan patint retallades a la seva llibertat d'expressió".

La comissió ciutadana es mostra optimista i indica que les denúncies a l'Institut Palau "s'acabaran arxivant", tot defensant el dret i el deure a parlar de tot a l'escola. "Rebutgem la intromissió en la feina del professorat per motius polítics que no tenen res a veure amb l'educació", assenyala el manifest. En el text també es manifesta que "si els fa por que l'escola faci allò que ha de fer, és que potser els fa por la democràcia". I s'insisteix en la necessitat de construir una ciudania crítica i col·laborar en el creixement dels joves i infants "des del respecte a la diferència i des dels valors que inspiren la nostra actuació diària, i que són continguts de la Declaració dels Drets Humans".

El col·lectiu es mostra contundent: "Judicialitzar l'educació i voler atemorir el preofessorat no és el camí que duu a la convivència, sinó tot el contrari". Però avisen que "tot i el malestar que generen, aquestes experiències fan més forta l’escola i més imprescindible la tasca que ha fet i que seguirà fent".

Petició de rectificació i disculpes públiques

Malgrat la valoració positiva de la decisió judicial de sobreseïment lliure del cas, la Comissió de Defensa de l'Escola Catalana de la Seu no oblida que "el mal ja està fet" i lamenta que els últims mesos han estat "de patiment i angoixa" i han afectat molt les persones encausades i el seu entorn, en tots els àmbits: físicament, moralment, mentalment, anímicament i com a professionals.

En aquest sentit, el manifest recalca que l'arxivament de la causa "és un seriós i contundent avís per a tots aquells que estan intentant polititzar l’escola catalana acusant-la de manera injusta –difamació- d’adoctrinament" i els demana que es disculpin públicament. I s'assevera: "Esperem que això els faci reflexionar i rectificar". El col·lectiu s'adreça de forma especial "als polítics i mitjans de comunicació que no van tenir cap inconvenient en assenyalar públicament al professorat, sobretot el de Sant Andreu de la Barca, saltant-se olímpicament la pressumpció d'innocència que és de degut respecte en tota democràcia digna d'aquest nom".