Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Comissió Europea vol que s'alliberin "almenys" tres óssos més als Pirineus

La Comissió Europea vol que s'alliberin "almenys" tres óssos més als Pirineus

La institució comunitària s'alinea amb les entitats conservacionistes i veu "desfavorable" l'estat de l'espècie a França, malgrat que la població ursina de la serralada ja supera la seixantena d'exemplars
Imatge d'un ós bru en un bosc del Pallars Sobirà (Foto: TES)
27/01/2021 09:40

La Comissió Europea ha instat el govern francès a alliberara "almenys" tres óssos més al vessant nord dels Pirineus. Malgrat el rebuig que la política d'introducció d'óssos genera entre la població de les valls afectades, la institució comunitària s'ha alineat amb els grups conservacionistes, que aquest any passat han reclamat precisament aquesta mesura.

Tot i que els mateixos equips de seguiment de l'ós han reconegut que la població d'ós bru als Pirineus segueix creixent i ja supera els 60 exemplars, la CE opina que l'estat de conservació d'aquesta espècie a França és "desfavorable", tot agafant com a referència l'informe científic del Museu Nacional d'Història Natural de França sobre les reintroduccions previstes en el període 2018-2028. El cap d'Unitat de la Direcció General de Medi Ambient de la Comissió, Nicola Notaro, ja ho ha comunicat per carta a les entitats animalistes que havien exigit la intervenció de la Unió Europea davant les autoritats franceses i espanyoles.

L'entitat lleidatana Ipcena, una de les signants d'aquesta exigència, ha dit a l'ACN que veu "molt positiva" la resposta per als seus interessos. El grup conservacionista ha anunciat que, al costat de la plataforma que defensa la mesura, treballarà per la "restitució total" dels tres ossos morts als Pirineus, dos d'ells per trets d'escopeta i l'altre, Cachou, presumptament enverinat segons la investigació actualment en curs. Sobre aquest darrer exemplar, des del Pirineu s'havia exigit reiteradament que fos expulsat de la serralada pels seus constants atacs mortals contra el bestiar. Una petició que les administracions responsables no van atendre en cap moment, com tampoc no ho han fet encara amb l'ós Goiat.

 

Mostrar formulari de contacte