Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La comissió permanent d'UP presenta un contenciós administratiu al TS per vulneració de drets amb el 155

La comissió permanent d'UP presenta un contenciós administratiu al TS per vulneració de drets amb el 155

Els dirigents del sindicat agrari denuncien la limitació de participació ciutadana, de tutela judicial efectiva, de mandat representatiu i de no discriminació. Els impulsors no descarten portar la demanda als tribunals internacionals
Mobilització d'Unió de Pagesos
11/12/2017 18:05

Els membres de la Comissió Permanent Nacional d’Unió de Pagesos de Catalunya, amb el suport del Consell Nacional (màxim òrgan entre congressos), han interposat a títol personal un recurs contenciós administratiu davant del Tribunal Suprem espanyol en el qual denuncien "vulneració de drets fonamentals" per l'aplicació de l'article 155 aprovat pel Senat.  

Els màxims responsables del sindicat agrari han interposat el recurs "perquè els reials decrets de destitució del president de la Generalitat (942/2017), de dissolució del Govern (943/2017), nomenament del Govern d’Espanya en substitució del Govern (944/2017) i convocatòria d’eleccions al Parlament de Catalunya el 21 de desembre (946/2017), que el Govern de l’Estat va adoptar, suposen una clara violació de drets fonamentals". Concretament, detalla que es vulnera els drets de participació de la ciutadania en els afers públics" i el de "tutela judicial efectiva. Alhora, denuncien el "trencament il·legítim del mandat representatiu que uneix la voluntat dels ciutadans envers els parlamentaris escollits" i la "discriminació d’una minoria nacional".

Sobre aquesta suspensió de facto de l’autonomia, que suposa la violació d’aquests drets, els sindicalistes plantejaran una qüestió de constitucionalitat sobre els acords del Senat respecte de les mesures de l’article 155 de la Constitució espanyola.

L’acord del Consell Nacional d’Unió de Pagesos inclou "portar el cas fins a les darreres instàncies jurisdiccionals internacionals" en el cas que el Tribunal Suprem i el Tribunal Constitucional espanyol no anul·lin "aquest gravíssim atemptat a l’Estat de Dret i a la democràcia a l’Estat espanyol". En aquesta línia, Unió de Pagesos ja va denunciar el 17 de novembre el Senat i el Govern d’Espanya davant la Comissió Europea, a causa de les mesures adoptades amb l’article 155, per "infringir el Tractat de la Unió Europea, la Carta de Drets Fonamentals de la Unió Europea i el protocol addicional al Conveni Europeu per a la protecció dels Drets Humans i les Llibertats Fonamentals".

Mostrar formulari de contacte