Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Confraria de Sant Antoni de la Seu d’Urgell celebrarà la festivitat del seu patró amb la tradicional calderada i els Tres Tombs

La Confraria de Sant Antoni de la Seu d’Urgell celebrarà la festivitat del seu patró amb la tradicional calderada i els Tres Tombs

La festa dels pagesos, carnissers i cansaladers es commemora aquest dijous, 17 de gener, en plena Setmana dels Barbuts. Els confrares repartiran unes 7.000 racions d’escudella

Tradicional calderada a la Seu d'Urgell (Foto d'arxiu)
Tradicional calderada a la Seu d'Urgell (Foto d'arxiu)
15/01/2019 13:50

La Confraria de Sant Antoni Abat de la Seu d’Urgell celebrarà aquest dijous, 17 de gener, la festivitat del seu patró amb l'elaboració de més de 7.000 racions de la tradicional escudella. La menja típica d'hivern es cuinarà al bell mig del passeig de Joan Brudieu amb més de 1.000 quilos de verdures, llegums, carn de porc i de vedella.

El programa de la jornada també inclou a les 12 del migdia una missa solemne a la catedral de Santa Maria d’Urgell, on s’oficiarà la benedicció i repartiment del panet de Sant Antoni. Una hora més tard, es beneiran els animals a la plaça dels Oms. Tot seguit, es realitzarà la passejada pels carrers del centre històric de la Seu fins arribar al passeig de Joan Brudieu, on es podran veure els Tres Tombs. Finalment, els confrares de Sant Antoni serviran les racions d'escudella.

Cal destacar que la festivitat de Sant Antoni Abat ja s’iniciarà aquest dimecres, 16 de gener, a dos quarts de deu del vespre, amb la presentació a les autoritats del nou banderer, Ramon Dolcet Duran. El banderer sortint, Joan Alrich Castell, li atorgarà el pendó de la Confraria. El banderer proposat per l'any vinent serà Jordi Armengol Obiols.

“Un miracle de gener”

L’alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, en la seva salutació dins del programa de mà que edita per a l'ocasió la Confraria de Sant Antoni, manifesta la importància de la festivitat de Sant Antoni Abat. "És una tradició que enllaça dos grans elements propis de la ciutat, com són els nostres orígens ramaders, amb vocació de permanència en el present i futur; i la nostra vocació solidària, compartint amb tothom un bon àpat calent en la setmana més freda del calendari”, indica.

Per la seva part, els membres de la Confraria de Sant Antoni de la Seu d'Urgell fan un agraïment a tots els col·laboradors i patrocinadors que permeten que la Festivitat de Sant Antoni es pugui celebrar any rere any. Els confrares, ja siguin pagesos, carnissers i cansaladers, animen tothom a participar dels actes i degustar l’escudella que des de primera hora del matí es prepararà al passeig de Joan Brudieu. La mateixa confraria posarà a disposició de tothom que ho vulgui plats per poder tastar la calderada.

Mostrar formulari de contacte