Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Anna Simó coneix in situ el desplegament territorial d'Educació a l'Alt Pirineu i Aran

Anna Simó coneix in situ el desplegament territorial d'Educació a l'Alt Pirineu i Aran

La consellera ha visitat Tremp, la Pobla de Segur i Sort, i ha destacat la importància de “flexibilitzar les polítiques educatives per adequar-les a la realitat geogràfica”
La consellera Simó ha visitat els Serveis Territorials a l'Alt Pirineu i Aran (Foto: Gencat)
16/11/2023 19:50

La consellera d’Educació, Anna Simó, ha visitat aquest dijous els Serveis Territorials d'aquest departament de la Generalitat a l’Alt Pirineu i Aran, per conèixer de primera mà i in situ el desplegament territorial que s’hi està realitzant des de la seva creació el març de 2022. L’1 d'octubre passat va entrar en funcionament l’estructura de la delegació, que engloba les comarques de l'Alt Urgell, la Cerdanya, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, l'Alta Ribagorça i la Val d’Aran i que suma més de 10.600 alumnes i una plantilla de 964 docents.

Els Serveis Territorials comptaran amb una dotació de 35 professionals, de la qual ja s’ha cobert bona part de les places ofertes després de fer els processos de selecció corresponents. A data d’avui ha finalitzat la primera fase, centrada en els càrrecs de comandament, la Inspecció Educativa territorial i la coordinació dels serveis educatius, a càrrec de docents en comissió de serveis. Les pròximes setmanes es completarà la plantilla amb la segona fase de provisió de llocs de responsabilitat i de base.

Anna Simó, que també s’ha reunit amb l’alcaldessa de Tremp, Sílvia Romero, ha posat en valor l’aposta del Departament per aquest desplegament administratiu. Per la consellera, "és molt important tenir uns serveis territorials propis, perquè l’Alt Pirineu i l’Aran té una especificitat molt diferent de la resta del país i unes necessitats diferents". Per això, creu que cal ser "capaços de flexibilitzar les polítiques generals educatives per adequar-les a la realitat geogràfica, climàtica i de distribució territorial", a més de "tenir uns Serveis Territorials d’aquí, mirant pel benestar i l’educació de la gent d’aquí", com a "garantia que aquesta flexibilització de polítiques serà més fàcil".

Tot seguit, la titular d’Educació ha visitat l’Institut Centre d’Esports de Muntanya del Pallars, a la Pobla de Segur, on s'ha reunit amb l’equip directiu. Després s'ha trobat amb les direccions dels centres educatius dels dos Pallars i l’Alta Ribagorça i amb l’alcalde de la Pobla, Marc Baró. A la tarda s'ha desplaçat fins a Sort, on ha visitat l’Escola Àngel Serafí i Casanovas i l’Institut Hug Roger III, que inclou l'Escola d’Hoteleria del Pallars. Aquest divendres, Simó completarà aquesta visita a la Val d'Aran, on es reunirà igualment amb responsables d'ajuntaments i centres educatius.

Mostrar formulari de contacte