Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La CUP celebra l'anunci d'un nou hospital a la Seu d'Urgell i demana un seguiment del projecte

La CUP celebra l'anunci d'un nou hospital a la Seu d'Urgell i demana un seguiment del projecte

El grup municipal vol que el nou centre sigui de "gestió i propietat 100% pública" i que faciliti la circulació d'especialistes de referència

Instal·lacions del Sant Hospital de la Seu d'Urgell (Arxiu)
Instal·lacions del Sant Hospital de la Seu d'Urgell (Arxiu)
27/07/2020 17:45

El grup de la CUP a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell "celebra" l'acord del Patronat de la Fundació Sant Hospital per donar suport a la proposta de construcció d'un centre mèdic de nova planta, d'abast comarcal, a la capital de l'Alt Urgell. La formació considera que a partir d'ara cal "seguir pressionant" per garantir que aquest projecte es farà realitat.

La CUP ha recordat que des de fa anys ja han mostrat el seu rebuig a l'actual sistema de gestió del Sant Hospital, pel fet que estigui format per representants del Bisbat d'Urgell i de l'Ajuntament, i consideren que aquest model "ha generat un gran deute que concentra el gruix de les inversions". I hi afegeixen que "part del deute ve de les reformes del 2010", seguides de "préstecs amb bancs i aportacions de la Generalitat per aguantar". Aquest fet creuen que ha tingut com a conseqüències "falta de professionals, especialistes i serveis", juntament amb "llargues llistes d'espera" i "desplaçaments i derivacions a Lleida, a Andorra o a clíniques privades". Per aquest posicionament, a les darreres eleccions van proposar com a punts clau "dissolució de la Fundació del Sant Hospital, integració al sistema públic de salut, construcció del nou edifici a les entrades de la ciutat i Residència Municipal Pública a l'edifici de l'antic hospital".

El regidor de la CUP Bernat Lavaquiol qualifica de "caduc" l'actual sistema de gestió i qüestiona el fet que hi participi l'Església. Pel que fa justament a la governança, Lavaquiol creu que el nou hospital s'hauria d'integrar plenament a la la xarxa de l'Institut Català de Salut (ICS) i que hi caldria "garantir la gestió i la propietat 100% pública", com també "facilitar la circulació d'especialistes d'hospitals de referència". En aquest sentit, el regidor cupaire creu que s'hauria de seguir el model implantat a l'Hospital Sant Bernabé de Berga. El grup municipal va més enllà i afirma que volen "agrair a l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, i a la CUP de Berga d'obrir el camí quan semblava impossible i d'ajudar-nos sempre que ho hem demanat".

La CUP de la Seu augura que caldrà seguir pendents del projecte perquè, segons afirmen, "com sempre, l'Ajuntament informa abans a la premsa que a les regidores sense consultar", i reclamen una "taula de treball amb representació de professionals, grups municipals i col·lectius d'usuaris", com també que aquesta taula tingui "un pes real" i que hi hagi "un calendari de reunions immediat". Finalment, la formació anticapitalista agraeix la feina del personal sanitari del Sant Hospital a l'hora de lluitar per la salut de tothom, i conclouen que es mereixen "el millor".

Mostrar formulari de contacte