Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La CUP de la Seu, a favor que els pisos buits de la SAREB passin a ser de lloguer social

La CUP de la Seu, a favor que els pisos buits de la SAREB passin a ser de lloguer social

Pau Lozano defensarà la proposta en el pròxim ple municipal, "com a mesura per pal·liar l'emergència d'habitatge a la capital urgellenca"
La Seu d'Urgell
09/11/2015 20:13

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de la Seu d'Urgell defensarà en el ple de dimecres vinent la moció en què se sol.licita que els pisos de la SAREB passin a ser de lloguer social per pal·liar la necessitat d'habitatge a la capital urgellenca. El grup municipal manifesta que hi ha 7 pisos que podrien ser destinats a aquesta finalitat, a l'espera que l'Ajuntament finalitzi l'estudi definitiu sobre el parc de pisos desocupats que són propietat de bancs i grans propietaris.

La CUP recorda que la PAH Alt Urgell va denunciar en el darrer plenari que hi havia un desnonament programat per a la setmana següent i que encara s’estava buscant un pis en règim de lloguer social. "L’habitatge digne és una necessitat bàsica que com a societat hem de ser capaços de garantir", s'indica en un comunicat. I s'hi afegeix: "Cada vegada més famílies es veuen obligades a marxar de casa seva per la impossibilitat d’afrontar els preus d’hipoteques i lloguers desorbitats, fruit d’una estafa perfectament organitzada per part de bancs i especuladors, l'anomenada bombolla immobiliària, legalitzada i protegida per l’estat i els seus polítics, que han legislat a favor d'entitats i especuladors".

En aquest sentit, la CUP també assenyala que "després de la incansable lluita de la PAH i els moviments socials" es va aprovar la llei 24/2015 que, entre altres, obliga els bancs i grans propietaris a destinar a lloguer social durant un trienni els pisos que porten més de dos anys desocupats. Fa unes setmanes la mateixa PAH, a través de la seva campanya d’Obra Social, presentava un llistat provisional d'habitatges de la SAREB, "el banc dolent pagat amb diner públic que s’ha dedicat a rescatar els bancs comprant-los pisos amb diner de tots i totes". En aquest informe s'assenyala que hi ha 5 pisos a la Seu de la SAREB i 2 més a Castellciutat.

Mostrar formulari de contacte