Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La CUP de la Seu d'Urgell impulsa l'acció 'Diners al carrer'

La CUP de la Seu d'Urgell impulsa l'acció 'Diners al carrer'

Amb una partida ingressada al llarg de la legislatura, la formació vol "retornar-los a projectes de moviment popular". El procés és obert a totes les entitats, associacions i col·lectius locals
'Diners al carrer' (CUP Alt Urgell)
09/11/2022 10:45

El grup municipal de la CUP a la Seu d'Urgell impulsa, per segona vegada, l'acció 'Diners al carrer', amb la qual, assenyalen, ofereixen una partida del que han ingressat al llarg d'aquesta legislatura per retornar aquests diners a "projectes de moviment popular. La formació assegura que d'aquesta manera preveu "retornar al carrer 5.000€".

El procediment és "obert i participatiu" i s'adreça a "totes les entitats, associacions i col·lectius" de la ciutat. El termini per presentar-hi idees o projectes ja s'ha obert i es tancarà el dia 8 de gener vinent. Més endavant, el 29 de gener, la CUP organitzarà una trobada amb les entitats que s'hi hagin presentat, de ara a "repartir els donatius".

Des del partit han detallat que, amb els dos regidors amb què compten actualment, perceben una mitjana d'ingressos de 423 euros al mes per a cadascun, com a membres de l'oposició, i 354€ mensuals com a grup municipal. Amb la suma dels quatre anys de legislatura, han rebut més de 30.000€, dels quals, asseguren, els dos representants "n'han cedit tot l'import" i n'han reservat 3.899 al funcionament de la seva assemblea. Una altra part 5.963€, els dediquen a "projectes d'Unitat Popular"; i 3.317€, els han destinat a l'organització nacional de la CUP. Així, afirmen, els resta una quantitat de 5.000 euros, que és la que preveuen per a aquesta acció 'Diners al carrer'.

Les bases s'han publicat aquest dilluns mateix, a l'enllaç www.bit.ly/CUPdinersalcarrer2022. Per resoldre dubtes abans de presentar-hi projectes, dimarts vinent dia 15 al vespre (19.00 h) organitzaran una reunió informativa, a l'Ateneu Alt Urgell. Les propostes es poden enviar al correu . Després de la data límit, la formació deliberarà sobre els projectes admesos.

A les bases s'hi detalla, entre d'altres coses, que els projectes acceptats "s'hauran d'iniciar abans de l'1 de juny de 2023 i s'hauran d'haver executat abans de finalitzar el 2023", com també que la col·laboració econòmica demanada no podrà superar el 70% del seu cost total i que l'import màxim destinat a cadascun no podrà superar els 1.000 euros. Tot i que el procés està obert a totes les entitats locals, es valorarà especialment alguns criteris, com ara la vinculació amb la Seu, la "capacitat transformadora de l'entitat", la seva experiència en accions prèvies, el foment del treball en xarxa, la resolució de problemes existents, la influència en població vulnerable i les "finalitats prioritàries", entre les quals esmenten el foment de l'ús social i la unitat de la llengua i la cultura catalanes, a més de la cohesió social, la defensa del territori i la promoció de la igualtat.

Mostrar formulari de contacte