Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La CUP portarà als jutjats l'alcalde de la Torre de Capdella si no rectifica i convoca un ple extraordinari

La CUP portarà als jutjats l'alcalde de la Torre de Capdella si no rectifica i convoca un ple extraordinari

La formació anticapitalista vol que s'abordi un informe d'intervenció que conclou que l'alcalde hauria percebut més de 40.000 euros de manera indeguda. Josep Maria Dalmau demana que la sessió es faci al setembre
Ajuntament de la Torre de Capdella (Foto: ACN)
15/07/2019 20:12

La CUP ha presentat aquest dilluns un recurs de reposició a l'Ajuntament de la Torre de Capdella en relació amb la negativa de convocar el ple extraordinari que els regidors de la formació anticapitalista van demanar per tractar el tema de les indemnitzacions cobrades irregularment al consistori. La motivació de la convocatòria es fonamenta en l'omissió del deure d'elevar al plenari l'informe d'intervenció en què es detallen les percepcions econòmiques dels regidors durant el mandat anterior, i en què l'alcalde, Josep Maria Dalmau, hauria percebut més de 40.000 euros de manera ''indeguda". La xifra puja a més de 100.000 euros entre tot l'equip de govern anterior. Si l'alcalde no convoca el ple, els regidors de la CUP asseguren que emprendran accions legals i portaran aquest cas a la fiscalia.

La CUP ja va demanar la convocatòria d'una sessió plenària per aquesta qüestió. Segons indica la normativa, aquest dimarts 16 de juliol venç el termini de 15 dies hàbils en què l'alcalde pot fixar dia. En cas de no fer-ho, es convoca automàticament pel 26 de juliol (10 dies després). Josep Plasencia, regidor de la CUP, ha explicat a l'ACN que la potestat de determinar els punts de l'ordre del dia recau en els convocants i l'alcaldia només podria demanar afegir algun punt, que necessitaria el vistiplau dels convocants.

La CUP al·lega que no convocar el ple extraordinari dins el termini establert per la llei, i a més no respectar l'ordre del dia proposat pels regidors convocants, "és una vulneració d'un dret fonamental i atempta contra el dret de representació política en condicions d'igualtat".

Petició d'una altra data

L'alcalde de la Torre de Capdella va enviar una notificació als regidors de la CUP en què es negava a convocar el ple extraordinari i proposava fixar-lo el 10 de setembre i establint un ordre del dia diferent del que van trametre. Per la CUP es tracta d'una "maniobra de dilació o un subterfugi per tal de guanyar temps en interès propi". Plasencia destaca que aquest fet"podria constituir un delicte de prevaricació administrativa" i afegeix que de produir-se es veurien obligats a posar els fets en coneixement de la Fiscalia.

El regidor de la CUP també ha demanat que se li faciliti un ordinador des d'on pugui consultar tota la documentació demanada. Plasencia manifesta que després d'estar "escassos minuts" consultant la base de dades de comptabilitat amb la supervisió i ajuda d'un tècnic municipal, l'alcalde va irrompre a la sala i el va fer fora de l'ordinador amenaçant-lo amb què faria venir una persona que el tragués per la força i amenaçant de tallar el subministrament elèctric de l'ordinador.

Mostrar formulari de contacte