Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La CUP pregunta a l'Ajuntament de la Seu sobre la informació de la candidatura dels Jocs d'Hivern

La CUP pregunta a l'Ajuntament de la Seu sobre la informació de la candidatura dels Jocs d'Hivern

El grup municipal vol saber si l'equip de govern coneix l'evolució del projecte i si ho compartirà amb l'oposició. També reclamen que es faci una consulta entre la població del Pirineu

Taula de treball sobre els Jocs d'Hivern al Pallars Sobirà, aquest desembre passat (ACN)
Taula de treball sobre els Jocs d'Hivern al Pallars Sobirà, aquest desembre passat (ACN)
30/01/2020 12:35

El grup municipal de la CUP a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha presentat una pregunta adreçada a l'equip de govern sobre l'estat actual de la candidatura Pirineus-Barcelona als Jocs Olímpics d'Hivern del 2030.

Concretament, la CUP vol saber si "l’equip de govern de la Seu d’Urgell té accés a informació sobre els preparatius d’aquesta candidatura"; i en cas que la tinguin, si "estan disposats a compartir-la amb la resta de grups i amb la població". Si la resposta és que no disposen de la informació, el grup de l'oposició vol saber si "pensen demanar al Govern de la Generalitat, format pels mateixos dos partits que governen la Seu, que ens la facin arribar".

En l'exposició de motius, la formació cupaire recorda que l'11 de juliol passat el Parlament va aprovar una moció, presentada pel grup parlamentari de la CUP-Crida Constituent, en la qual s’instava al Govern a celebrar un consulta "per tal que el conjunt de la ciutadania del Pirineu pugui aportar les seves propostes i votar" respecte de la candidatura de Jocs d'Hivern. A aquesta proposta s'hi van sumar els grups de Junts per Catalunya, Esquerra Republicana de Catalunya i Catalunya en Comú Podem. A la moció es demanava que els habitants del Pirineu puguin "decidir si les inversions que aquest esdeveniment comportarà han de ser una prioritat per al territori per a les properes dècades". Al respecte, des de la CUP es mostren en contra del projecte perquè creuen que comportaria "que s’inverteixi el pressupost de 30 anys en un esdeveniment de 30 dies".

El grup municipal urgellenc recorda que "ha passat ja més de mig any" i conclouen que "a hores d’ara seguim sense saber res, ni al carrer ni a la institució, sobre els preparatius d’una candidatura d’uns Jocs Olímpics d’Hivern" que consideren que "s’està fent amb un secretisme absolut". La CUP també qüestiona que "ja comencen a destinar-hi fons públics a través d’obres com el desdoblament de la C-16", en referència al projecte de construcció d'un tercer carril reversible entre Cercs i Bagà.

Mostrar formulari de contacte