Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La CUP de la Seu pregunta sobre els espais municipals disponibles per al curs 2020-2021

La CUP de la Seu pregunta sobre els espais municipals disponibles per al curs 2020-2021

La formació cupaire demanarà al plenari si es planteja la possibilitat d'instal·lar mòduls prefabricats. També sol·licita informació sobre com es garantirà que tot l’alumnat disposi de dispositius electrònics i connectivitat en el marc de la crisi de la COVID-19

Ensenyament telemàtic (Foto: Gencat)
Ensenyament telemàtic (Foto: Gencat)
13/07/2020 12:19

La CUP preguntarà en el ple municipal d'aquest dilluns a la Seu d'Urgell sobre els espais i serveis educatius que estaran disponibles per al proper curs 2020-2021 a la capital de l'Alt Urgell seguint les pautes publicades pel Departament d’Educació. En aquest sentit, la formació cupaire creu que "cal que es mobilitzin els recursos necessaris per garantir les classes presencials, per poder aïllar algun grup en el cas d’un possible brot i per assegurar la connectivitat de tot l’alumnat en cas d'haver-hi l'opció d'ensenyament virtual per confinament o aïllament".

La CUP recorda que el Departament d’Educació ha fet públiques recentment les instruccions per al curs 2020-2021 dels centres educatius de Catalunya, en què s’indica que, en l’exercici de la seva autonomia, "hauran de buscar fórmules organitzatives durant tot el curs 2020-2021, que garanteixin la màxima presencialitat”. En aquest sentit, es fa referència al fet que “correspon als Serveis territorials, la inspecció i els ens locals la recerca de nous espais en cada municipi”.

D’altra banda, la formació cupaire també assenyala que “caldrà establir les estratègies educatives per a l’alumnat més vulnerable que ha patit la desconnexió del sistema educatiu durant la pandèmia”. Finalment, la CUP subratlla que el document contempla mantenir el serveis de menjador escolar i de transport escolar.

Tenint en compte que perquè les instruccions del Departament es materialitzin "caldrà que totes les administracions i agents socials mobilitzin els seus recursos disponibles", la CUP pregunta a l’equip de govern de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell quins seran els espais municipals que té previst adaptar i posar a disposició dels centres educatius de la ciutat per aportar "la màxima seguretat", tant en situació de normalitat com en situació d’un escenari de de temps lectiu virtual. També demana si el consistori urgellenc o el Consell Comarcal de l’Alt Urgell tenen la intenció d’adquirir mòduls prefabricats d’instal·lació provisional o algun altre tipus de construcció temporal per als centres educatius que no disposin de prou espais per garantir el compliment de les instruccions pel curs vinent.

Finalment, en la pregunta es planteja com es garantirà que tot l’alumnat disposi des del primer dia de curs dels dispositius electrònics i la connectivitat suficient en cas d’un escenari de virtualitat de la tasca lectiva, i si hi ha prevista l’adaptació d’espais municipals per garantir el servei de menjador escolar a tot l’alumnat dels diferents nivells.

Mostrar formulari de contacte