Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La CUP proposa que la Seu recolzi la Vaga Feminista

La CUP proposa que la Seu recolzi la Vaga Feminista

El grup municipal demana que l'Ajuntament faciliti l'adhesió a la convocatòria i la seva difusió. El text també reclama l'aplicació "immediata" del Pla d'Igualtat d'Oportunitats

Vaga Feminista
Vaga Feminista
07/02/2019 12:45

El grup municipal de la CUP a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell presentarà al proper plenari, dilluns vinent, una moció en què demana que el consistori doni suport a la Vaga General Feminista, convocada per part d'organitzacions feministes i sindicats per al proper 8 de març.

El text proposat demana que es "faciliti que les treballadores de l'Ajuntament i d'empreses municipals es puguin adherir a la vaga" i que es difongui la convocatòria a través dels mitjans municipals. A més a més, reclama "implementar de forma immediata el Pla d’Igualtat d’Oportunitats", com també "establir clàusules per evitar l'escletxa salarial entre homes i dones als contractes i licitacions que efectuï l'ajuntament, evitant la contractació amb aquelles empreses en les quals es detectin aquesta escletxa salarial en qualsevol dels seus estaments". Finalment, volen que s'estableixi "la necessitat de personació de l’Ajuntament en el casos penals d’assetjament laboral".

En l'exposició de motius, la CUP afirma que la Vaga Feminista es convoca "contra l'explotació capitalista, patriarcal i racista, que nega el dret a una vida digna i a una sobirania plena com a dones, tant als Països Catalans com arreu del món". Per a la formació anticapitalista, "la divisió sexual del treball provoca que totes les tasques de la llar i les tasques de reproducció i de cura que realitzem les dones, pràcticament en solitari, no tinguin valor reconegut, ni econòmic, ni social, ni institucional, tot i ser tasques imprescindibles per garantir el manteniment de la vida". Alhora, consideren que les dones "han sofert la cara més dura de la crisi, amb retallades de pensions, educació, sanitat, no implementació de la llei de dependència i regressió en drets socials, mentre l'estat i les empreses es beneficien de tot aquest treball invisibilitzat i imprescindible

La moció també assegura que les dones tenen de mitjana "més contractes a temps parcial, jornades laborals més curtes, percepció de salaris de fins a un 26% per sota dels homes i un menor reconeixement de la feina".

Mostrar formulari de contacte