Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Diputació s'interessa per la viabilitat del refugi d'animals de l'Alt Urgell

La Diputació s'interessa per la viabilitat del refugi d'animals de l'Alt Urgell

L'ens proposa crear una central de compres d'ajuntaments i mancomunar els serveis en què es pugui estalviar Joan Reñé acusa l'Estat d'"irresponsabilitat" i "amnèsia" pel retard en els permisos de l'aeroport d'Alguaire

Joan Reñé
Joan Reñé
29/11/2011 16:22

La Diputació de Lleida estudia implicar-se en el Refugi Supracomarcal d'Animals de l'Alt Urgell i Cerdanya, que té problemes de finançament per la saturació de les instal.lacions. Aquesta és una de les demandes que ha recollit el president de l'ens, Joan Reñé, en la seva primera reunió amb els alcaldes alturgellencs.

Reñé ha expressat l'interès per garantir la viabilitat de la gossera de Benavarre, que pateix els problemes derivats de l'augment d'abandonaments i la prohibició de fer sacrificis implantada la legislatura passada pel Parlament.

Enllaçant amb aquest punt, el responsable provincial ha reiterat la seva aposta perquè els ens locals mancomunin serveis sempre que sigui possible. Joan Reñé proposa, per exemple, crear una central de compres per a aquells productes que són comuns a tots els ajuntaments. Tanmateix, el també expresident comarcal del Pla d'Urgell creu que cal tenir en compte les singularitats de cada comarca, especialment al Pirineu.

5 tones de potassa per a la neteja viària en cas de neu

En aquest sentit, la Diputació ha anunciat que ha previst una reserva de 5 tones de potassa per ajudar els ajuntaments en la neteja de vies locals quan hi ha nevades o glaçades. Una qüestió que afecta principalment els camins de les comarques de muntanya.

En la visita a la Seu, el president de la Diputació s'ha mostrat molt crític amb el retard del Govern espanyol en l'obertura d'una duana a l'aeroport d'Alguaire per portar esquiadors al Pirineu. Joan Reñé ha acusat l'Estat d' "irresponsabilitat" i "amnèsia" per no haver fet encara el tràmit per acollir vols de fora l'Espai Schengen.

Joan Reñé s'ha mostrat interessat a escoltar les demandes de cada ajuntament pel que fa al manteniment de camins, malgrat que la Diputació també reduirà el seu pressupost l'any vinent i que prioritzaran els serveis a les persones. Sobre les finances, Reñé també ha apuntat que estan revisant possibles irregularitats en l'actualització del cadastre, si bé matisa que en alguns casos les omissions que detecten han estat involuntàries.

Mostrar formulari de contacte