Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Diputació de Lleida aprova un "pla de xoc" de 15 MEUR per ajudar els ens locals

La Diputació de Lleida aprova un "pla de xoc" de 15 MEUR per ajudar els ens locals

El suport d'urgència es reparteix en 6 milions per a salut, 5 milions per a cooperació local i 4 milions per a cooperació comarcal. El PSC, El Comú i Cs han reclamat una major assignació per a la ciutat de Lleida
Intervenció de Joan Talarn al primer ple telemàtic de la Diputació de Lleida (Imatge: DdL)
24/04/2020 13:55

La Diputació de Lleida ha donat llum verda, aquest divendres al migdia, al "pla de xoc" per repartir 15 milions d'euros entre ajuntaments, EMD i consells per pal·liar els efectes econòmics derivats de la crisi del coronavirus. La mesura s'ha aprovat en el primer ple telemàtic a la història de la institució provincial.

El pla consta de tres plans específics: Salut, dotat amb 6 MEUR; Cooperació Local (5 MEUR) i Cooperació Comarcal (4 MEUR). L'objectiu és "injectar liquiditat i agilitzar i simplificar la tramitació administrativa" per tal que els ens locals lleidatans puguin disposar d'aquests recursos abans de dos mesos. D'aquest fons, es preveu que l'Ajuntament de la Seu en rebi 175.000 euros per a lliure disposició.

El president de la Diputació, Joan Talarn (ERC), ha manifestat que amb aquest pla volen "injectar liquiditat immediata que ajudarà evidentment els consistoris a plantar cara a la pandèmia però també a no generar impagaments a cada municipi", tot facilitant alhora l'autonomia de cada municipi.

De la seva part, el vicepresident de l'ens, Jordi Latorre (JxCat), apunta que la situació actual general "incerteses greus" i que per això volen "donar la resposta més important que la Diputació de Lleida ha donat a la història als municipis" per tal "que els ajuntaments liderin la fase post-confinament".

Per part de l'oposició, els grups del PSC, El Comú de Lleida i Cs han reclamat una major assignació per a la ciutat de Lleida i que es prioritzi criteris com ara "la població que té i els serveis sanitaris que acull i que donen servei al conjunt de la demarcació", en comptes de l'equilibri territorial. El portaveu del PSC, Agustí Jiménez, ha dit que "el criteri de repartiment deixa la capital amb una baixa dotació econòmica davant la COVID-19".

De la seva part, la diputada d'ECP Elena Ferre creu que "es desconeix la realitat de Lleida, i s'ignora l'element poblacional i la situació econòmica de desemparament que patia la Paeria" abans de l'arribada del coronavirus, arran del deute generat per l'anterior equip de govern, del PSC.

Mostrar formulari de contacte