Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Diputació de Lleida demana que el Govern valori la reobertura parcial de bars i restaurants

La Diputació de Lleida demana que el Govern valori la reobertura parcial de bars i restaurants

Tot i les xifres actuals de la pandèmia, l'ens provincial veu factible reprendre l'activitat tot mantenint el tancament nocturn, amb una cabuda limitada al 50% i sense servei de barra

Presentació del Gran Recapte 2020 (del 16 al 21 de novembre) a la demarcació de Lleida (Foto: DdL)
Presentació del Gran Recapte 2020 (del 16 al 21 de novembre) a la demarcació de Lleida (Foto: DdL)
10/11/2020 18:35

La Diputació de Lleida ha comunicat aquest dimarts que, conjuntament amb la Paeria de Lleida, demanarà a la Generalitat que valori la proposta de reobrir parcialment els locals de bars i restaurants. Aquesta represa de l'activitat interior es faria tot respectant les restriccions de mobilitat nocturnes establertes, com també amb un aforament limitat al 50% -tant a l'interior com a les terrasses- i sense servei de barra.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha reconegut que la decisió és "complicada" perquè les darreres dades "no són tan bones com voldríem" malgrat que en moltes comarques s'albira una tendència a la millora. De la seva part, l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, s'hi mostra més obert, tot recordant la petició que ja ha fet anteriorment la Federació d'Hostaleria de la demarcació (que presideix el pallarès Josep Castellarnau), perquè entén que la proposta "no és insensata" i que "mereix sen considerada". En tot cas, tots dos coincideixen que la situació del sector és "preocupant" i que en última instància no depèn dels ens locals, sinó de la Generalitat, adoptar noves mesures.

A aquesta possibilitat també s'hi ha referit el diputat del PDeCat al Parlament i alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, que defensa més obertament la represa de l'activitat a bars, restaurants i oci nocturn, perquè creu que és "segur i necessari". Solsona opina que les mesures imposades ara mateix per la Generalitat són "inflexibles, discriminatòries i injustes".

Presentació del Gran Recapte, enguany centrat en les donacions econòmiques

Joan Talarn i Miquel Pueyo han participat aquest dimarts en la presentació de la campanya del Gran Recapte d'Aliments 2020 impulsada un any més pel Banc d'Aliments de la demarcació de Lleida. La gran novetat és que, amb l'objectiu d'evitar el risc de contagi a voluntaris i ciutadania, enguany no es farà la tradicional recollida d'aliments, sinó que es demana a la població que faci donacions econòmiques per telèfon o internet. La mobilització es durà a terme la setmana vinent, del 16 al 21 de novembre.

Joan Talarn ha felicitat els organitzadors del Gran Recapte per haver sabut trobar la fórmula que permetrà mantenir el seu "altíssim grau de solidaritat" i ha fet una crida a tot el territori a col·laborar, perquè considera que la demarcació "sempre ha sigut una terra solidària, i amb la situació actual ho hem de demostrar un cop més”. Alhora, el president de la Diputació ha recordat que aquesta institució, en el marc de la pandèmia, ha reforçat el seu suport al Banc d'Aliments amb una partida de 68.000 euros per sufragar despeses de manteniment i compra d’aliments i incrementar el lliurament d’oli. També s'ha implantat un sistema informàtic que ajudarà els Bancs dels Aliments en la gestió i distribució dels aliments, gràcies a un nou conveni recentment amb la Fundació La Caixa. Un sistema que servirà per coordinar la distribució dels aliments -en la qual hi participa el projecte Aliments per la Solidaritat de l'Alt Urgell- i que permetrà agregar perfils de beneficiaris, productes lliurats o existències, com també coordinar-se millor amb els ajuntaments i consells comarcals.

Més demandes d'ajut i més repartiment d'aliments

El president del Banc dels Aliments de Lleida, Antoni Fo, ha explicat que en la situació actual és necessària la col·laboració, perquè “la pandèmia ha fet que moltes famílies estiguin sense cap ingrés, fet que ha comportat que hi hagi un augment del 40% en peticions, i del 30% en quantitat, respecte a l’any passat”. I el director d’aquesta entitat, Oriol Berenguer, ha detallat que tots els diners que es recullin es convertiran en aliments que posteriorment es repartiran. 

El 2019, l'entitat provincial va atendre unes 23.000 persones que almenys un cop cada trimestre rebien algun tipus d’ajuda amb aliments. Des de l’inici de la pandèmia, les sol·licituds han augmentat al voltant d’un 40%” i calculen que enguany hauran atès uns 30.000 usuaris.

Mostrar formulari de contacte