Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El PSC demana més plantilla i recursos sanitaris al Pirineu

El PSC demana més plantilla i recursos sanitaris al Pirineu

Professionals i representats polítics de la formació han participat aquest dimarts en l’acte en línia “La salut del Pirineu: Present i futur”

Acte 'La salut del Pirineu: present i futur' (Foto: PSC Comarques de Lleida, Pirineu i Aran)
Acte 'La salut del Pirineu: present i futur' (Foto: PSC Comarques de Lleida, Pirineu i Aran)
29/04/2021 10:45

La diputada del PSC per Lleida, Pirineu i Aran al Parlament de Catalunya i portaveu de Compromís per Tremp, Sílvia Romero, ha afirmat aquest dimarts que “garantir la salut al Pirineu passa per mantenir i atreure professionals sanitaris i per dotar els serveis dels recursos necessaris”. Així ho ha posat de manifest en l’acte en línia “La salut del Pirineu: Present i futur”, que ha comptat amb la participació de Sandra Hervas, regidora i coordinadora d’Infermeria d’Hospitalització de l'Hospital Comarcal de Tremp; Carlos Trinidad, regidor de Tremp i adjunt a la Secretaria de Salut del PSC de les Comarques de Lleida, Pirineu i Aran, i Tere Mayoral, secretària de Salut del PSC de les comarques de Lleida, Pirineu i Aran, a més d'altres professionals i representats polítics relacionats amb el territori i l’àmbit sanitari.

En la conferència s’han exposat les conclusions de l’anàlisi de la situació actual i les propostes a curt i mitjà termini realitzades els darrers mesos per un grup de treball sanitari interdisciplinar i independent. En aquest sentit, Romero ha apuntat al fet que “la qualitat assistencial a les zones rurals i de muntanya perilla per la falta de personal". Així mateix, ha indicat també que "cal una renovació de tecnologia mèdica i d'espais, sobretot en els hospitals comarcals”.

Entre d’altres qüestions, el document insisteix en la idea que “cal restablir la regió sanitària de l’Alt Pirineu i Aran per a la seva autogestió, i prendre les decisions des del territori amb la participació dels professionals”.

Complement de ruralitat i incentius

Per a la captació i retenció de talent, els ponents han destacat la importància d’una “política retributiva que passi per l’equiparació salarial i les condicions de treball a professionals de l’ICS". En el mateix sentit, s'ha reclamat un complement de ruralitat i incentius als professionals sanitaris que treballin i visquin a les comarques del Pirineu”. Finalment, també s'ha posat de relleu la necessitat d'implantar incentius "no només econòmics, sinó també en formació i reconeixement de la carrera professional", sobretot als hospitals comarcals.

Mostrar formulari de contacte