Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Federació Andorrana d'Esquí estrena un simulador per seguir amb els entrenaments

La Federació Andorrana d'Esquí estrena un simulador per seguir amb els entrenaments

L'aparell es farà servir els propers mesos per als equips de competició i clubs del Principat, atesa l'actual impossibilitat de viatjar a l'hemisferi sud. Els diumenges també estarà a l'abast d'aficionats que el vulguin provar
Estrena del simulador d'esquí instal·lat a Ordino (FAE)
05/06/2020 16:50

La Federació Andorrana d'Esquí s'ha dotat d'un simulador d'esquí alpí per tal de poder seguir amb els entrenaments dels seus atletes de competició. L'aparell ha estat presentat aquest dijous al Centre de Tecnificació d’Ordino, on s'ha instal·lat gràcies a la col·laboració del Govern d’Andorra.

Això permetrà posar en pràctica el que els esquiadors d'elit farien en d'altres països per aquestes dates, en condicions normals, si es pogués viatjar a l'estranger. Cada estiu els equips nacionals d'esquí solen preparar-se a l'Amèrica del Sud o bé a les glaceres dels Alps de cara a seguir exercitant sobre la neu. Davant la impossibilitat de fer-ho ara, la FAE ha llogat aquest simulador per un període de quatre mesos. Serà utilitzat pels equips de la FAE, l’EEBE i els clubs del Principat, però s'ha avançat que també estarà a l'abast de qualsevol aficionat a l'esquí que el vulgui provar i d'aquesta manera tornar a sentir les sensacions de lliscar sobre la neu.

Seguretat

El número de persones que poden estar dins de la carpa no pot ser mai superior a 10 i és obligatori mantenir la distància de seguretat de 2 metres. Portar mascaretes és obligatori per tothom abans i després de cada sessió al simulador. Abans de cada de sessió s’haurà de desinfectar la taula de comandaments, la barra de seguretat de la màquina i els esquís, en cas que es comparteixin. En aquest sentit, es posarà a disposició dels usuaris un punt de gel hidroalcohòlic. Es recomana, això sí, que cada usuari utilitzi el seu propi material d’esquí i de protecció. El material obligatori per fer-ne ús seran botes, casc i guants, tot i que es recomana igualment roba llarga i ajustada, i proteccions de genolls i colzes.

També particulars

Pel que fa al públic en general, les sessions estan reservades per als diumenges. Es poden fer les reserves trucant a la FAE (823 689), de 8:30 a 14:30 de dilluns a dissabte. El preu de cada classe particular és de 50€/hora i persona, amb un tècnic de la FAE i esquís a disposició. El preu per classe col·lectiva (a partir de 5 persones) serà de 30€/hora i persona, també amb un tècnic FAE i esquís. L’horari dels diumenges serà de 8:00h a 20:30h. Igualment, el simulador també està obert a entitats estrangeres, que hauran de contactar amb la FAE via telefònica, per coordinar la reserva de l’espai.

Dos calendaris

S’ha establert un calendari concret, tot respectant la millor paritat possible entre els equips FAE, els clubs i el ritme escolar. Tots els diumenges d’ambdós calendaris (escolar i sense escola) es destina la jornada a l’ús particular segons els horaris de 8:00h a 20:30h. Les classes tindran 1 hora de durada i en format particular o col·lectiu. Aquestes classes estaran supervisades per un tècnic titulat i format per l’ús del simulador. 

Per al període sense escola, es destinen els dilluns i dissabtes per a clubs i FAE, que s’alternaran de la següent manera: Per les setmanes 1 i 3 del mes, els clubs entrenaran els dissabtes, i FAE/EEBE els dilluns. Per les setmanes 2 i 4 del mes, els clubs entrenaran els dilluns, i FAE/EEBE els dissabtes. De dilluns a dissabte els horaris atribuïts per als equips de competició són de dues hores i trenta minuts (2h30min).

Mostrar formulari de contacte