Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Aturat un nou reglament de pesca, que es veia com una "privatització" del riu

Aturat un nou reglament de pesca, que es veia com una "privatització" del riu

La Federació Catalana de Pesca i Acció Climàtica s'emplacen a una reunió per parlar sobre la futura regulació, que es trobava en fase d'exposició pública

Un home practicant pesca esportiva al riu Noguera Pallaresa (Foto d'arxiu/ACN)
Un home practicant pesca esportiva al riu Noguera Pallaresa (Foto d'arxiu/ACN)
21/09/2022 14:15

La Federació Catalana de Pesca Esportiva i Càsting (FCPEC) i la Direcció General d'Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi, que depèn del Departament d'Acció Climàtica, han acordat deixar sense efecte el projecte de reglament d'ordenació sostenible de la pesca continental, que es trobava en fase d'exposició pública. Tant aquesta agrupació com l'Associació de Guies i l'Associació per a l'Estudi i Millora dels Salmònids (AEMS) hi havien presentat al·legacions, tot considerant que aquesta regulació podia suposar, a la pràctica, la "privatització" dels rius catalans. En una reunió duta a terme aquest dimarts, s'ha decidit que es redactarà un nou text i es mantindrà informat al sector, amb qui es farà una nova trobada en breu al Pallars Sobirà.

El president de l'FCPEC, Albert Vidal, s'ha mostrat satisfet d'haver pogut frenar el reglament, ja que considerava que la seva aplicació "significava gairebé la fi de la pesca" i creu que "a Catalunya, està molt bé com està". Per aquest motiu, s'ha felicitat per haver aconseguit mantenir les condicions actuals, com ara els convenis amb les zones de pesca comuns, les assignacions a societats i clubs i el carnet de "riberenc". A més, queda sense efecte el tram de 300 metres de riu d'ús exclusiu per a les escoles i se n'estableix un de preferent sense limitació en distància, tot fent-lo compatible amb l'ús públic.

Segons ha apuntat Vidal a l'ACN, des de la Direcció General d'Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi se'ls ha traslladat que no tenien cap intenció de treure a licitació les zones de pesca controlades i que tot plegat havia estat un "malentès". De fet, el punt de discrepància estava en el capítol VI del reglament, corresponent a la Regulació de les concessions d'aprofitament de pesca, on s'obria la porta a "adjudicar, mitjançant concessió, la gestió de l'aprofitament de pesquer de les zones de pesca controlades".

A la trobada, segons han indicat des de la Federació també s'ha parlat de buscar solucions als problemes que tenen els pescadors per accedir a zones de pesca controlada a l'interior de parcs naturals. Així mateix, s'ha establert que les propostes de modificació del nou reglament que vinguin de les societats i clubs de pesca es canalitzin a través de l'FCPEC.

Mostrar formulari de contacte